Přehlídky

Plasty a skvrny od ropy. London Fashion Week Men’s nezapomněl na ekologii

London Fashion Week Men’s pro sezonu podzim/zima 2019 otevřel ty nejzásadnější otázky dnešní generace. Junior Digital Creative Vogue CS Alexander Bel vybral to nejzajímavější z posledního dne pánských přehlídek v Londýně.
Třetí den London Fashion Week Men’s proběhl s podtitulem ekologie. Na téma, kterým se v dnešní době zabývá celý svět, se však návrháři snažili podívat i pod jiným úhlem pohledu.
Přehlídka mladé progresivní značky A-Cold-Wall* pod vedením Samuela Rosse s názvem „Birth. Organ. Synth“ zkoumá technologie budoucnosti. V průběhu samotné show čekala všechny přítomné i netradiční performance. Když se modelové v nylonu procházeli po molu, diváci mohli pozorovat, jak se herci v roztrhaném oblečení potápěli ve vodě a na těle měli skvrny připomínající ropu. 

Plasty i dětství v Číně

Craig Green, jeden z nejsledovanějších a nejoceňovanějších britských designerů, vytvořil technicky perfektně zpracovanou kolekci. Neonové barvy, technické materiály a nechyběla ani korálová, aktuální barva roku podle Pantone. Přehlídku uzavírali modelové v oblečení z polyethylenu, kterým se návrhář snažil upozornit na celosvětové znečištění plastovým odpadem.
Na závěr musíme zmínit i jména Paria Farzaneh a Feng Chen Wang, která určitě stojí za pozornost. Zatímco Paria se stejně jako ostatní dívá hlavně do budoucnosti a zaměřuje se na oblečení z nepromokavých a technických materiálů, designérka Feng Chen Wang se obrátila do minulosti a vzpomíná na své dětství v Číně.
Je vidět, že London Fashion Week Men’s nezapomíná na nové, zajímavé značky, přemýšlí progresivně a zároveň si zachovává svůj unikátní a rebelský charakter.