Přehlídky

Jak má muž vypadat a přemýšlet, ukazují pánské přehlídky v Paříži

Louis Vuitton vzdává hold Michaelu Jacksonovi, Dries Van Noten Davidu Bowiemu či Kurtu Cobainovi. Junior Digital Creative Vogue CS Alexander Bel se zaměřil na další den pánských přehlídek v Paříži pro sezonu podzim a zima 2019/2020.
V chaosu dnešní doby a politické situace, o které mluví snad každý designér, Dries Van Noten radí setřást ze sebe veškerý stres, vzít si klasický, elegantní oblek a vyrazit ven s hrdě vztyčenou hlavou. Návrhář hledá inspiraci mezi svými hrdiny jako David Bowie, Kurt Cobain, Yves Saint Laurent či Francis Bacon. Nechybí ani jeho známý a oblíbený rukopis, který tentokrát našel místo v psychodelickém potisku na dandy obleku. Jeho motto zní: Musíš být hezky oblečený a mít “čistou hlavu”, aby ses mohl dívat do budoucna.
Ami Alexandre Mattiussi rovná se klasický francouzský styl. Kdybyste toužili oblékat se jako Belmondo, tak tato kolekce patří právě vám. Mattiussi ji nazval “úcta k buržoazii” a vidí své zákazníky jako dědice z bohatých rodin, kteří si užívají svůj šálek čaje o páté a chystají se na procházku do večerních ulic Paříže.
Snad každý z vás zaznamenal bílou rukavici, kterou poslal jako pozvánku na svou přehlídku Louis Vuitton kreativní ředitel značky Virgil Abloh. Kolekce věnovaná Michaelu Jacksonovi se odehrála ve čtvrtek v Paříži a molo připomínalo New York z videa Billi Jean. Přehlídka se nesla v poklidné atmosféře, která nepochybně odrážela charakter designéra, ale zároveň ukazovala schopnost propojit všechny dohromady a otevřít nové směry v myšlení.
Vypadá tak, že nová sezona přináší víc klasických kostýmů, elegantní módy a nabízí otázku, jak má muž v dnešní době vypadat a také přemýšlet.