Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Přehlídky

Co očekávat od přehlídek na sezonu SS22

Alex Kessler7. 9. 2021
Nejdůležitější týdny módy už netrpělivě klepou na dveře a vypadá to, že je ani pandemie letos nezastaví. Londýn, NY, Milán a Paříž. Jak se tato velká města připravují na sérii ready-to-wear přehlídek a jaké události klíčových fashion weeků vám nesmějí uniknout? 

New York Fashion Week: 7. až 12. září

Týden módy v New Yorku slavnostně otevře nezávislá návrhářka Collina Strada a jako každý rok ho jménem předsedy CFDA zakončí Tom Ford, obě přehlídky proběhnou na živo.
Předvedou se ale i další značky jako Michael Kors (letos slaví 40. výročí), Coach, Gabriela Hearst, Anna Sui a Carolina Herrera, stejně jako oblíbení Rodarte, Proenza Schouler, Peter Do, Puppets & Puppets, Maryam Nassir Zadeh, Vaquera nebo Eckhaus Latta. A co víc, k vidění bude i Moschino, jehož kreativní ředitel letos upustil od své tradiční zóny v Miláně, aby dal zcela mimořádně přednost přehlídce v USA.
Autor: Courtesy of Moschino
Foto: Courtesy of Moschino
A pak jsou tu ještě ti, co se rozhodli své nejnovější skvosty předvést v čistě digitální sféře. Jsou jimi: Oscar de la Renta a Helmut Lang.
Z New Yorku se letos nepřihlásí pouze Marc Jacobs, ten totiž svou kolekci podzim/zima 2021 představil už v červnu.
13. září. Právě tohle datum si poznamenejte do kalendáře. Uskuteční se totiž konference, na níž Nicole Phelps, ředitelka Vogue Runway, a kolegové z US Vogue rozvíří diskuzi na téma vycházející designérské hvězdy letošního fashion weeku. Skloňovat se budou jména jako Theophilio, Markarian, Sergio Hudson, LaQuan Smith, Khiry a Batsheva (a mnoho dalších). Připojte se na vogue-club.com a event sledujte živě!

London Fashion Week: 17. až 21. září

Na módním mole představí žhavé trendy Saul Nash, Yuhan Wang, KNWLS (dříve Charlotte Knowles), Stefan Cooke, Supriya Lele, Nensi Dojaka a Eftychia. Nebudou chybět ani designéři, jako jsou Simone Rocha, Erdem,  LOVERBOY by Charles Jeffrey, Rejina Pyo a Richard Quinn. Zajímá vás udržitelnost? Pak se vám jistě už pod kůži zaryli následující návrháři: Richard Malone, Marques Almeida, S.S. Daley a Sonia Carrasco. Ti všichni jsou v Londýně očekáváni. A blýskne se i švédská konfekční značka COS.
Kdo se vynoří z digitálních vln? Vivienne Westwood, Matty Bovan nebo Nicholas Daley.
Molly Goddart, Margaret Howell a Halpern. Tyhle značky se rozhodly pro přehlídku na živo.
Na status ikonické Burberry stále ještě čekáme.
Autor: Courtesy of Versace
Foto: Courtesy of Versace

Milan Fashion Week: 21. až 27. září

Zatím prosákl pouze předběžný rozvrh, ale už podle avizované sestavy se dá očekávat řada módních lahůdek. Dominantami letošního ročníku se s nejvyšší pravděpodobností stanou přehlídky módních domů jako Fendi, Prada, Versace, Giorgio Armani, Marni, Dsquared2, Jil Sander. Novější značky, jako jsou Shuting Qiu a Lagos Space Program, dopřejí svým fanouškům pravděpodobně jen digitální výstup, ale ani ten definitivně ještě nepotvrdily. 
Koho a proč rozhodně neuvidíme? Značky Bottega Veneta a Gucci. Obě totiž odhalily své kolekce už v dříve.

Paris Fashion Week: 27. září až 5. října

Jak přesně bude tenhle pařížský svátek módy bude vypadat, je prozatím ve hvězdách, ale pokud proběhne obdobně jako kolekce haute couture v červenci, dá se předpokládat, že budou k vidění i úžasné přehlídky na živo. A samozřejmě za účasti velikánů typu Chanel, Dior a Louis Vuitton!
Autor: Courtesy of Louis Vuitton
Foto: Courtesy of Louis Vuitton