Přehlídky

Co očekávat od přehlídek na sezonu SS22

Nejdůležitější týdny módy už netrpělivě klepou na dveře a vypadá to, že je ani pandemie letos nezastaví. Londýn, NY, Milán a Paříž. Jak se tato velká města připravují na sérii ready-to-wear přehlídek a jaké události klíčových fashion weeků vám nesmějí uniknout? 

New York Fashion Week: 7. až 12. září

Týden módy v New Yorku slavnostně otevře nezávislá návrhářka Collina Strada a jako každý rok ho jménem předsedy CFDA zakončí Tom Ford, obě přehlídky proběhnou na živo.
Předvedou se ale i další značky jako Michael Kors (letos slaví 40. výročí), Coach, Gabriela Hearst, Anna Sui a Carolina Herrera, stejně jako oblíbení Rodarte, Proenza Schouler, Peter Do, Puppets & Puppets, Maryam Nassir Zadeh, Vaquera nebo Eckhaus Latta. A co víc, k vidění bude i Moschino, jehož kreativní ředitel letos upustil od své tradiční zóny v Miláně, aby dal zcela mimořádně přednost přehlídce v USA.
Foto: Courtesy of Moschino
A pak jsou tu ještě ti, co se rozhodli své nejnovější skvosty předvést v čistě digitální sféře. Jsou jimi: Oscar de la Renta a Helmut Lang.
Z New Yorku se letos nepřihlásí pouze Marc Jacobs, ten totiž svou kolekci podzim/zima 2021 představil už v červnu.
13. září. Právě tohle datum si poznamenejte do kalendáře. Uskuteční se totiž konference, na níž Nicole Phelps, ředitelka Vogue Runway, a kolegové z US Vogue rozvíří diskuzi na téma vycházející designérské hvězdy letošního fashion weeku. Skloňovat se budou jména jako Theophilio, Markarian, Sergio Hudson, LaQuan Smith, Khiry a Batsheva (a mnoho dalších). Připojte se na vogue-club.com a event sledujte živě!

London Fashion Week: 17. až 21. září

Na módním mole představí žhavé trendy Saul Nash, Yuhan Wang, KNWLS (dříve Charlotte Knowles), Stefan Cooke, Supriya Lele, Nensi Dojaka a Eftychia. Nebudou chybět ani designéři, jako jsou Simone Rocha, Erdem,  LOVERBOY by Charles Jeffrey, Rejina Pyo a Richard Quinn. Zajímá vás udržitelnost? Pak se vám jistě už pod kůži zaryli následující návrháři: Richard Malone, Marques Almeida, S.S. Daley a Sonia Carrasco. Ti všichni jsou v Londýně očekáváni. A blýskne se i švédská konfekční značka COS.
Kdo se vynoří z digitálních vln? Vivienne Westwood, Matty Bovan nebo Nicholas Daley.
Molly Goddart, Margaret Howell a Halpern. Tyhle značky se rozhodly pro přehlídku na živo.
Na status ikonické Burberry stále ještě čekáme.
Foto: Courtesy of Versace

Milan Fashion Week: 21. až 27. září

Zatím prosákl pouze předběžný rozvrh, ale už podle avizované sestavy se dá očekávat řada módních lahůdek. Dominantami letošního ročníku se s nejvyšší pravděpodobností stanou přehlídky módních domů jako Fendi, Prada, Versace, Giorgio Armani, Marni, Dsquared2, Jil Sander. Novější značky, jako jsou Shuting Qiu a Lagos Space Program, dopřejí svým fanouškům pravděpodobně jen digitální výstup, ale ani ten definitivně ještě nepotvrdily. 
Koho a proč rozhodně neuvidíme? Značky Bottega Veneta a Gucci. Obě totiž odhalily své kolekce už v dříve.

Paris Fashion Week: 27. září až 5. října

Jak přesně bude tenhle pařížský svátek módy bude vypadat, je prozatím ve hvězdách, ale pokud proběhne obdobně jako kolekce haute couture v červenci, dá se předpokládat, že budou k vidění i úžasné přehlídky na živo. A samozřejmě za účasti velikánů typu Chanel, Dior a Louis Vuitton!
Foto: Courtesy of Louis Vuitton