Móda

Nejkrásnější spodní prádlo made in Czechoslovakia

Kde hledat kvalitní a perfektně padnoucí prádlo? V Čechách a na Slovensku. V posledních letech návrháři z našich zemí posílili své značky (nejen) na evropském trhu a je z čeho vybírat. U příležitosti dnešního Mezinárodního dne spodního prádla vám přinášíme přehled toho nej. Už máte svého favorita?

Creéme

Tato mladá designérská dvojice ze Slovenska skutečně stojí za pozornost. Soňa Vidiečanová a Katarína Kobušová se po naslouchání stížností z okolí na nepadnoucí prádlo rozhodly spojit síly a vytvořit značku, která nejen padne, ale bude i sakra dobře vypadat. „Poslouchaly jsme ženy, že je tlačí kostice nebo polyesterové podprsenky. Proto jsme rychle reagovaly a začaly hledat identitu a vymýšlet design. V té době se konala soutěž na Slou Fashion Days v Praze, tak jsme se přihlásily a hned jsme vyhrály nejlepší S Brand roku 2017,“ říkají návrhářky o svých začátcích. Nyní jsou už značkou, která produkuje pouze prádlo z organické bavlny a pečlivě si hlídá, odkud pochází a kdo ji zpracovává. Od Creéme se dá zkrátka očekávat kvalita, pohodlí, jednoduchost i přijatelná cena.

Corpus

Málokdo se pustí do podnikání se spodním prádlem bez vlastních stránek nebo showroomu. Této české značce se však riskantní start povedl. Sestry Anna a Alžběta se rozhodly jít při svých návrzích přírodní cestou, rozjely značku Corpus a nabízejí jednoduché, přesto rafinované střihy prádla, které je nekomplikované, netlačí a nepřekáží. „Prádlo šijeme z certifikovaného bambusu, který si samy barvíme. Složení je z 95 % bambus a z 5 % elasnan. Pro příměs umělého vlákna jsme se rozhodly z důvodu životnosti. Aby se materiál na těle zkrátka tak rychle nevytáhl,“ prozrazují sestry. My už jen můžeme dodat, že v nejbližší době se můžete od tohoto návrhářského dua těšit na podprsenku speciálně navrženou pro objemnější hrudníky od velikosti E a podprsenku pro kojící maminky.
Foto: Archiv Corpus

Zuzana Kubíčková

Kdo by neznal Zuzanu Kubíčkovou, návrhářku, která každou sezonu nadchne na svých přehlídkách nejen odborníky, ale i skutečné ženy, které její kolekce hrdě nosí a rády kombinují. Zkrátka pokud se chcete cítit něžně, ale přesto sexy, v čemkoliv od Zuzany neuděláte krok vedle. Body, jednoduché kalhotky, podprsenky i košilky, vše vypadá skvostně, a to nejen na modelkách. A za to patří návrhářce velký dík. 

Tereza Vu

Rafinované a sexy dámské prádlo. To je přesná definice stylu Terezy Vu, návrhářky, která letos opět ohromila (zejména pánské) publikum na MBPFW. Sexy, dráždivé a plně funkční. Ovšem e-shopu byste se od Terezy nedočkali. Svá díla zpravidla vytváří na zakázku a na míru každé zákaznici. Letošní kolekci SS19 zasvětila bílým barvám a svoji tvář spodnímu prádlu propůjčila modelka a hudebnice Terezie Kovalová. My pro vás máme pár ukázek nejnovějších modelů. Jak se vám líbí?