Móda

Buďte ještě krásnější díky Loewe

Protože není nic krásnějšího než pomáhat druhým. A přesně to značka svou limitovanou kolekcí vzdávající hold legendární Divine dělá.
Foto: archiv Loewe
Harris Glenn Milstead aka Divine
Jméno Harris Glenn Milstead vám možná nic neříká, ale co pseudonym Divine? Nápověda: herec, zpěvák, drag queen. Stále nic? A co když uvidíte fotku? Ding, ding, ding, jackpot?
Jeho odkaz v populární kultuře je nezměrný. Umně kombinoval vysoké s nízkým dávno předtím, než módní průmysl vůbec napadlo, že by se touto cestou mohl vydat, a mazal hloupé hranice mezi gendery v době, kdy se to odvážil dělat jen málokdo. J. W. Anderson, kreativní ředitel značky Loewe, se proto rozhodl vzdát mu hold, a to hned dvojím způsobem. Jednak on-line výstavou, jednak boží kolekcí, kterou dokonce nechal nafotit na manekýnách nalíčených v jeho ikonickém stylu.
Foto: archiv Loewe
Limitovaná kolekce inspirovaná Divine
Za nás je toto rozhodnutí tím šťastnější, že 15 % z prodeje kolekce poputuje na Visual AIDS, tedy organizaci, která se snaží porazit HIV a AIDS a za svou zbraň volí umění. Aby toho nebylo málo, Loewe finančně podpořila také Baltimore Pride (Harris pocházel z Baltimoru, FYI.) oslavující nejen komunitu LGBTQ+, ale také rasovou diverzitu.
Foto: archiv Loewe
Limitovaná kolekce inspirovaná Divine
„Postava Divine byla založená na vytváření vlastního fantastického světa, stůj co stůj. To je něco, co bychom všichni měli dělat, nyní víc než kdy dříve,“ říká Jonathan.
Amen.
Limitovaná kolekce je v prodeji ode dneška přes Loewe.com a v newyorském obchodě na Greene Street. Výstava bude probíhat až do konce září, také na webu značky.