Móda

Co čekat od Niny Ricci v podání Harrise Reeda

Francouzský dům Nina Ricci přivítal nového kreativního ředitele – Harrise Reeda. 26letý designér je vycházející hvězdou londýnské avantgardní scény a jeho přehlídka na nedávném fashion weeku, inspirovaná viktoriánskými krinolínami a newyorskými drag shows, sklidila obrovský úspěch. 
Foto: Hanna Moon / Courtesy of Nina Ricci
Reed se dostal do povědomí díky kostýmům pro první sólo turné Harryho Stylese, v tu dobu ještě studoval na Central Saint Martins. Jeho romantické, nebinární modely s notnou dávkou dramatu vyhledávají i hvězdy jako Lil Nas X nebo Adele. Romantismus provází také značku Nina Ricci, na počátku 30. let známou svými femininními róbami připomínajícími spodní prádlo. Módní dům byl jedním z prvních, který nabízel dvě kolekce – jedna z nich vyžadovala od klientky pouze dva fittingy, takže byla o poznání levnější a tím pádem i finančně dostupnější. 
Harris do Nina Ricci přináší nový pohled na archivní kusy, řemeslný um i přístup k genderu v módě obecně. Zdůraznění feminity je hlavní vize, již plánuje aplikovat napříč celým domem. Harris Reed by mohl opět pozvednout jméno pařížské značky a dostat ji zpět do povědomí novinářů a stylistů tak, jako tomu bylo během působení Oliviera Theyskense v letech 2007 až 2009. Společně s Reedem na novou pozici přichází Edwin Bodson –  jako generální ředitel Nina Ricci, jež je připravený Harrise plně podpořit v nové éře. První kolekce pod jeho kreativním vedením bude představena příští rok.
Kromě profese módního designéra je Reed také queer ikonou a LGBTQ+ advokátem, kterého si oblíbil Alessandro Michele a obsadil jej do kampaně Gucci Mémoire D’une Odour. Harris vytvořil kolekci dekorativní kosmetiky pro MAC, což dokazuje jeho uměleckou všestrannost. Vedle trovrby pro Nina Ricci chce nadále pracovat i na své vlastní značce.