Móda

Nezastavitelná Daphne Groeneveld

Dlouhé blond vlasy, kočičí pohled, plný dekolt a smyslné rty. Právě tak si ji mnozí vryli do paměti, když před lety propůjčila tvář ikonickému parfému Classique od Jeana Paula Gaultiera. Kariéra modelky Daphne Groeneveld je ale mnohohem bohatší. Pózovala na obálkách nejprestižnějších časopisů, byla hvězdou největších módních přehlídek a nejnověji se stala coverstar Vogue Czechoslovakia.
Poprvé na sebe upozornila, když se objevila na obálce Vogue Paris spolu s návrhářem Tomem Fordem v roce 2010. V té době také odstartovala kariéru runwayové modelky v Miláně. O rok později získala titul nejlepší nizozemské modelky, avšak její tvář začínali vnímat čtenáři magazínů po celém světě — od Francie, Španělsko, Ameriku přes Japonsko, Koreu, Thajsko až po Velkou Británii. Na jejím působivém CV figurují všechny velké módní domy typu Chanel, Gucci, Marc Jacobs, Miu Miu či Louis Vuitton. A nyní se Daphne Groeneveld vyjímá na titulní straně Vogue CS.  
Jak se snová dráha této osmadvacetileté, metr osmdesát vysoké krásky začala rýsovat? Téměř náhodou, když si Daphne při nákupech, kde byla s maminkou, všiml modelingový agent. Daphne s odstupem času v jednom z rozhovorů zavzpomínala, že si vlastně nebyla jistá, jestli opravdu toužila být modelkou, ale nechala se přesvědčit k několika testovacím fotkám. Pak ale následoval strmý vzestup, který zatím na rychlosti neubírá. 
Zajímá vás, co Daphne dělá, když zrovna nepracuje? „I když práci modelky miluji, ráda se vracím domů a potkávám s nejbližšími přáteli, se kterými zajdu třeba do kina nebo jen tak pokecáme. Anebo tvoříme taková ta hloupá, krátká videa nebo fotky. Tím se bavíme,“ uvedla v rozhovoru Daphne Groeneveld. 
Její nejnovější fotografie pro Vogue Czechoslovakia, pod kterými je podepsaný americký režisér a spisovatel Donari Braxton, si můžete prohlédnout v dubnovém vydání.