Móda

Trendy pro léto 2024, které rozdělí módní nadšence

Cesty módy jsou nevyzpytatelné. Kapri kalhoty a peplum budiž důkazem. 
Foto: coperni, AMCQ. miu miu
Módní trendy jsou dnes více než kdy předtím odrazem proměnlivosti vkusu. Jejich vývoj ovlivňují snídaně v L.A., sentiment komunity módních sběratelů v Berlíně... Chtít jim porozumět je jako číst sociologickou studii nezáživnou od A do Z. To už je, co se prognózy týče, lepší zaměřit se na ty trendy, jejichž interpretace by se mohla zvrtnout.

Polo triko

Vkusné? Jak se to vezme. Symbol havaje kancelářského šatníku i teniscore stylingu rozděluje zastánce dramatických svršků a ty, co si potrpí spíš na dramatické spodky. Jedni ho díky své střízlivosti přijmou, druzí spíš přehlídnou. 

Capri kalhoty

V Kodani se takzvané capri pants nosí už nejméně třetí sezonu. Jsou výsadou girl's girls, které svůj sex-appeal neodvozují jen od tělesnosti a samy mezi sebou nesoupeří. Ve zbytku Evropy se začaly nosit jako symbol new money elegance. Ale budoucnost mají stále spornou. Ač už začaly trendovat minulé léto, kdy z nich Jacquemus udělal vrchol své přehlídky, stále nelichotí ani Gigi Hadid. 

Peplum 

Neexistuje méně slušivý střih. Jenže peplum už není perlou těhotenské módy, ale naopak večerního šatníku. Ale jak si ve vršcích třeba od Sarah Burton pro Alexandra McQueena sednete? Manýrismus, nebo jen trochu nepohodlný, a přesto půvabný střih? Květinové provedení od Oliviera Rousteinga svědčí pro to první, protože ono se nevrací vkusné peplum z poválečné Francie z ateliérů Balenciagy a Diora, ale to osmdesátkové peplum jak od Muglera, které už tehdy působilo jako parafráze a vyvolávalo kontroverze.