Móda

The best of both worlds: Tyto nebinární catwalk stars střídají role podle libosti

Jejich image publikum mate a zároveň otevírá diskuzi o předsudcích vůči pohlaví. O to víc však inspirují. Seznamte se s nebinárními hvězdami catwalku. 
Foto: Melodie Jeng/Getty Images
Magdaleno Delgado
Magdaleno Delgado se narodil v Mexiku, kde vyrůstal jako chlapec. Coby nebinární osobnost se však rozhodl vstoupit do modelingu a přijmout zájmeno „oni“. Kariéra plná výzev brzy vyformovala osobnost, která svou krásou na přehlídkách Dior, Chanel i Gucci oslňovala všechny přítomné. Na poslední newyorské show značky Palomo Spain, kde Magdaleno vynesli nádherné krajkové šaty a účes à la princezna Lei s imitacemi květů růží, to platilo obzvlášť.
Vizáž další modelingové superstar — Joakim Gjemmestad — je výřečná jak v mužském, tak ženském stylingu. Joakim Gjemmestad pocházejí z Norska a mají za sebou spolupráci s Pradou či Givenchy. „Odlišnosti by neměla být důvodem k diskriminaci, ale spíše k oslavě. Když se navíc díky nim budeme jeden od druhého víc učit, může nás to jedině spojit,” tvrdí Joakim. Jejich nejvýraznější vystoupení poslední doby? Jednoznačně kampaň Mulberry.
Oslo Grace jsou ve svém přesvědčení tak rozhodní, že když už kývnou na spolupráci, chtějí být rovnou součástí širší kampaně — to proto, aby mohli poslání o diverzní kráse komunikovat s větší intenzitou. Proto se také objevili nejen na přehlídkách, ale i kampaních značek jako Marc Jacobs, Burberry i Alexander McQueen. Právě pro přehlídku značky Alexander McQueen byli Oslo poprvé objeveni respektovaným britským castingovým ředitelem Noahem Shelleym, který pro vizuály značky v minulosti získal třeba i herečku Sadie Sink.