Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Móda

Těchto pět it bags by si zasloužilo víc pozornosti

Jan Boublík15. 12. 2023
Vyhlížíte poklesy cen bestsellerů na Vestiaire? Zkuste raději méně tradiční tvary!
Tamara Kalinic s kabelkou Alaia heart
Foto: Jeremy Moeller/Getty Images
Tamara Kalinic s kabelkou Alaia heart
Napětí kontrastů
Klasický tvar takzvaných baguette kabelek perfektně vyvažují designéři Valentino. Jejich precizní provedení a klasický tvar doplňují ostrými barvami. Kontrast tvaru a shocking value barvy skvěle rezonuje na texturované jehněčí kůži. V-Logo nebo Micro Locò Bags jsou přitom součástí Valentino nabídky už od roku 2018. 
Kabelka Micro Locò, VALENTINO, 2 890 $
Foto: Net-a-Porter
Kabelka Micro Locò, VALENTINO, 2 890 $
Nadčasová
Kabelka T-Lock od Toteme je definována výrazným vrchním dílem, který se měkce propadá do spodku tašky. Ta celkově působí jako takřka bezešvá. Je vyrobená z kůže s certifikátem Leather Working Group a je zdobena stříbrným zámkem ve tvaru T. 
Kabelka T-Lock, TOTEME, 1 100 €
Foto: Toteme
Kabelka T-Lock, TOTEME, 1 100 €
Odkaz
Crossbody kabelka Le Coeur se stala nejikoničtějším doplňkem debutové kolekce Pietera Muliera pro maison Alaïa. Návrhář do oddělení kožených doplňků zadal jasnou inspiraci – byla jí fotka žakárových úpletových šatů Mon Coeur est à Papa z jarní kolekce roku 1992 samotného Azzedina. Je z jehněčí kůže a každý rok variuje. 
Hyped
Má praktické tvarosloví s ikonickým logo-designem. Circle Bag od Telfar působí až sochařsky díky reliéfnímu logu na madle. Je z veganské koženky a v konkurenci ostatních Telfar modelů bývá tato taška často přehlížena. Její provedení i tvar jsou však bezchybné. Má krémovou podšívku a prvotřídní japonský zip na vrchu. 
Retro-futurismus
Exemplář důmyslnosti, poctivého řemesla i tichého luxusu. Kabelka Nina z nabídky designérky Gabriely Hearst je nedoceněná. Výrazný zaoblený tvar z jemné italské kůže Nappa se otevírá otáčivým uzávěrem, je překvapivě prostorný, přesto decentní. Známe ji už od roku 2016, i tak jí ale stále nevěnujeme dostatek pozornosti. 
kabelka Circle Bag, TELFAR, prodává Telfar.net, $567
1 / 3
kabelka Circle Bag, TELFAR, prodává Telfar.net, $567
Foto: archiv značky