Móda

Těchto pět it bags by si zasloužilo víc pozornosti

Vyhlížíte poklesy cen bestsellerů na Vestiaire? Zkuste raději méně tradiční tvary!
Foto: Jeremy Moeller/Getty Images
Tamara Kalinic s kabelkou Alaia heart
Napětí kontrastů
Klasický tvar takzvaných baguette kabelek perfektně vyvažují designéři Valentino. Jejich precizní provedení a klasický tvar doplňují ostrými barvami. Kontrast tvaru a shocking value barvy skvěle rezonuje na texturované jehněčí kůži. V-Logo nebo Micro Locò Bags jsou přitom součástí Valentino nabídky už od roku 2018. 
Foto: Net-a-Porter
Kabelka Micro Locò, VALENTINO, 2 890 $
Nadčasová
Kabelka T-Lock od Toteme je definována výrazným vrchním dílem, který se měkce propadá do spodku tašky. Ta celkově působí jako takřka bezešvá. Je vyrobená z kůže s certifikátem Leather Working Group a je zdobena stříbrným zámkem ve tvaru T. 
Foto: Toteme
Kabelka T-Lock, TOTEME, 1 100 €
Odkaz
Crossbody kabelka Le Coeur se stala nejikoničtějším doplňkem debutové kolekce Pietera Muliera pro maison Alaïa. Návrhář do oddělení kožených doplňků zadal jasnou inspiraci – byla jí fotka žakárových úpletových šatů Mon Coeur est à Papa z jarní kolekce roku 1992 samotného Azzedina. Je z jehněčí kůže a každý rok variuje. 
Hyped
Má praktické tvarosloví s ikonickým logo-designem. Circle Bag od Telfar působí až sochařsky díky reliéfnímu logu na madle. Je z veganské koženky a v konkurenci ostatních Telfar modelů bývá tato taška často přehlížena. Její provedení i tvar jsou však bezchybné. Má krémovou podšívku a prvotřídní japonský zip na vrchu. 
Retro-futurismus
Exemplář důmyslnosti, poctivého řemesla i tichého luxusu. Kabelka Nina z nabídky designérky Gabriely Hearst je nedoceněná. Výrazný zaoblený tvar z jemné italské kůže Nappa se otevírá otáčivým uzávěrem, je překvapivě prostorný, přesto decentní. Známe ji už od roku 2016, i tak jí ale stále nevěnujeme dostatek pozornosti.