Móda

Tahle barva se stane dominantním odstínem nadcházejících sezon. Hnědá je prostě sentimentální hitovka

Pokud jste rozbolestnění romantici, máme pro vás dobrou zprávu: Sladkobol lze teď i nosit.
Foto: Bottega Veneta
Bottega Veneta podzim-zima 2024
Sentiment do módy přináší emoce, někdy ale i pokus o snadnou zkratku ke srozumitelnému vizuálu. Jakmile se v módě začnou ukazovat příliš srozumitelné věci, zavání to průšvihem, v aktuální paletě mikrotrendů ale sentiment vyjadřuje touhu vypadat tak jako z poslední kolekce Burberry podzim – zima 2024/2025. Tedy onošeně, hnědě a převrstveně, takže vlastně romanticky až sentimentálně. 
Vždyť pod každým lookem z Burberry si lze představit jakéhokoliv básníka, ideálně prokletého, nebo i československou Karen, která v sedmdesátém šestém čeká v lednu na úřadě s půlroční dcerou, aby se účastnila vítání občánků.

Kdy jste naposledy zatoužili po hnědohnědé plisé sukni až ke kotníkům? Nebo midi sukni, co vypadá jak otočený semišový křivák z šatníku Björna Ulvaeuse z ABBy? Teď už po nich toužit budete. Aktuální vlna sentimentu do šatníku přináší hlavě styling jako z druhé ruky. Podobně vypadají i nadměrné kožené hnědé bundy, kterých už jsme si taky všimli a které do aktuální vlny sentimentu dokonale zapadají. 
Oblékněte se proto do hnědé, ošoupejte si kabát na loktech a překombinujte víc neslušivých střihů dohromady. Voilà, teď můžete i na přehlídku Bottega Veneta. I Matthieu Blazy si trochu ujel na oblečení po prarodičích. Příští sezonu to bude zkrátka hitovka, rezonuje už ale teď. Takže se koukejte naladit hnědě.