Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Móda

Tahle barva se stane dominantním odstínem nadcházejících sezon. Hnědá je prostě sentimentální hitovka

Jan Boublík26. 2. 2024
Pokud jste rozbolestnění romantici, máme pro vás dobrou zprávu: Sladkobol lze teď i nosit.
Bottega Veneta podzim-zima 2024
Foto: Bottega Veneta
Bottega Veneta podzim-zima 2024
Sentiment do módy přináší emoce, někdy ale i pokus o snadnou zkratku ke srozumitelnému vizuálu. Jakmile se v módě začnou ukazovat příliš srozumitelné věci, zavání to průšvihem, v aktuální paletě mikrotrendů ale sentiment vyjadřuje touhu vypadat tak jako z poslední kolekce Burberry podzim – zima 2024/2025. Tedy onošeně, hnědě a převrstveně, takže vlastně romanticky až sentimentálně. 
Vždyť pod každým lookem z Burberry si lze představit jakéhokoliv básníka, ideálně prokletého, nebo i československou Karen, která v sedmdesátém šestém čeká v lednu na úřadě s půlroční dcerou, aby se účastnila vítání občánků.

Kdy jste naposledy zatoužili po hnědohnědé plisé sukni až ke kotníkům? Nebo midi sukni, co vypadá jak otočený semišový křivák z šatníku Björna Ulvaeuse z ABBy? Teď už po nich toužit budete. Aktuální vlna sentimentu do šatníku přináší hlavě styling jako z druhé ruky. Podobně vypadají i nadměrné kožené hnědé bundy, kterých už jsme si taky všimli a které do aktuální vlny sentimentu dokonale zapadají. 
Burberry podzim-zima 2024
1 / 6
Burberry podzim-zima 2024
Foto: Burberry
Oblékněte se proto do hnědé, ošoupejte si kabát na loktech a překombinujte víc neslušivých střihů dohromady. Voilà, teď můžete i na přehlídku Bottega Veneta. I Matthieu Blazy si trochu ujel na oblečení po prarodičích. Příští sezonu to bude zkrátka hitovka, rezonuje už ale teď. Takže se koukejte naladit hnědě.