Móda

Epidemie obřích „birkinek"

Kabelka Haut à courroies (HAC) od Hermès je pomyslnou předchůdkyní slavné Birkin bag. Je jí podobná a často bývají tyto dva modely zaměňovány. XXL varianta tašky, která by vás stála klidně i celou hypotéku, se teď objevila i v šatníku Kim Kardashian.
První Haut à courroies byla navržena na počátku dvacátého století jako příruční zavazadlo pro účely cest na koňské dostihy. I když prošla mnohými proměnami, udržuje si popularitu mezi fanoušky značky po celém světě. V současném sortimentu Hermès se navíc často nabízí jako pánský weekender nebo pracovní aktovka.
S variantou za sto tisíc dolarů nedávno do ulic New Yorku vyrazila Kim Kardashian. Jedná se o speciální limitovanou edici Haut à courroies, která měří skoro půl metru na výšku i šířku. Prostornou dispozici této varianty si oblíbil i Pharrell Williams nebo Travis Scott. Jedna z nejposlednějších verzí pomyslné XXL birkinky, Rock HAC, čerpá inspiraci z předobrazu klasické motorkářské bundy s umocněným designem externích kapes a řetězů objímajících hladkou kůži. 
Obrovská verze má však i svůj takzvaný petit protějšek. Není to tak dávno, co u Hermès proměnili klasickou Haut à courroies v mini crossbody. Nový design s označením HAC a Dos se vyrábí ve dvou velikostech a je častou součástí stylingu pánských kolekcí.