Doplňky

Tyto pohodlné boty budou trendy i v roce 2024

Kodaňský týden módy je v plném proudu a představuje jeden trend za druhým. Jedním z nich jsou clogs – dřeváky, nazouváky, pantofle. Zde se dozvíte, jak se podle přehlídek budou boty bez podpatku nosit tento rok.
Foto: James Cochrane
Kolekce podzim - zima 2024/2025, AERON

Podle Copenhagen Fashion Week budou tyto pohodlné boty žhavým trendem i v roce 2024

Pokud šlo o předpovědi nadcházejících trendů v obuvi na kodaňském týdnu módy, všechny oči se v minulosti upíraly na přehlídky Ganni. Není divu, protože návrhy Ditte a Nicolaje Reffstrupových mnohokrát vyvolaly pořádný poprask – jen si vzpomeňte na virální kovbojské boty této značky nebo neonově žluté tenisky z poslední spolupráce s New Balance.
V roce 2024 se značka Ganni rozhodla nepředvádět na přehlídkách podzim – zima 2024/2025, ale místo toho jako člen programu CPHFW NewTalent poskytuje poradenství a finanční podporu začínajícím mladým návrhářům. V souladu s tím vytvořila značka pro letošní kodaňský týden módy výstavu Future Talent Fabrics, která představuje návrhy nováčků i inovace v oblasti látek a materiálů.
Pokud jde o nové trendy v obouvání pro nadcházející sezonu podzim – zima 2024/2025, v přehlídkovém kalendáři kodaňského týdne módy se proto objevily i další značky – a nezklamaly. Jeden trend obzvláště vynikal: elegantní dřeváky. Pohodlné mokasíny ovládají botníky už několik sezon, což se nezmění ani letos, ovšem s tím, že vedle nich teď přibývají clogs a právě přehlídky v dánské metropoli jsou toho jasným důkazem. 

Elegantní nazouváky hlásí svůj příchod 

Jak u budapešťské značky Aeron, kterou založila Eszter Áron, tak u dánské značky Lovechild 1979 Anne-Dorthe Larsen se modelky procházely po molu v minimalistických dřevácích v decentních barvách, jako je černá a tmavě červená. Zatímco klasickou kulatou siluetu dřeváků u značky Aeron nabouraly elegantní přezky, nazouváky u Lovechild 1979 na sobě měly jemné třásně. Skutečnost, že podrážky dřeváků u Lovechild 1979 se nelišily barvou ani materiálem, ale plynule splývaly s botou, dodala těmto botám další dávku elegance.
Na obou přehlídkách se clogs objevily v kombinaci se splývanými kalhotami se širokými nohavicemi, midi sukněmi, šaty a kabáty, které perfektně zapadnou do definice business dress code. Boty tak vytvořily skvělý kontrast a nečekaný prvek. 
A ještě jedna klíčová informace na závěr: I letos jsou pro správný styling klíčové, respektive přímo nezbytné ponožky. Designéři na Copenhagen Fashion Weeku zvolili poloprůsvitné ponožky, u Aeron navíc s krajkou, nebo vrstvení dvou ponožek v kontrastních barvách.
Článek vyšel v originále na vogue.de.