Doplňky

Fendi a Guadagnino oslavují superkabelku pro superženy

Jeden režisér, jedna návrhářka a jedna modelka, k tomu ale nespočet řemeslníků, mnoholetá tradice a hodiny poctivé práce. To vše je zapotřebí ke vzniku kampaně oslavující jednu ikonu. Mezi kabelkami tu nejzářivější – Peekaboo od Fendi.
Nejnovější kampaň pro Peekaboo má na svědomí, spolu s autorkou kultovního tvaru Silvií Venturini Fendi, italský režisér Luca Guadagnino. „Cítím, že jsem součástí FENDI,“ přemítá. „Jsem blízkým přítelem FENDI jako značky, to určitě ano, ale hlavně se přátelím s lidmi, na kterých tato firma stojí. Ke značce pociťuji hluboké pouto – moje maminka nosívala FENDI v 70. a 80. letech, takže logo, typ materiálů, kvalita a design FENDI byly odjakživa přítomné v mé mysli,“ dodává režisér.
Krátký film, který pro římský módní dům vytvořil, znázorňuje Adwou Aboah coby módní superženu, která letí nad střechami Říma, dokud nesestoupí na schody sídla FENDI Palazzo della Civiltà Italiana. Modelka, herečka a obhájkyně práv je žena FENDI v pravém slova smyslu – ve filmu získává nadpřirozené schopnosti díky kabelce Peekaboo. 
Foto: Courtesy of Fendi
Foto: Courtesy of Fendi
Foto: Courtesy of Fendi
Ve fantazii tak předává důležité poselství, a sice to, že i díky vhodné kabelce, která je důležitým symbolem osobního prostoru každé ženy, se můžeme stát silnějšími, sebevědomějšími a úspěšnějšími. Fendi se k oslavě skutečné ženské energie v posledních sezonách vrací sále častěji a akcentuje ji v nových podobách. Kim Jones, kreativní ředitel dámské divize domu v tiskovém prohlášení ke kampani poznamenává: „Žena FENDI je silná a je strůjkyní vlastního štěstí.“