Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Doplňky

Nejnovější virální módní trend perfektně definuje styl letošního léta

Cindy Kerberová1. 7. 2024
Buď jako samostatný šperk, nebo jako ideální výchozí bod pro další vrstvení. Tento náhrdelník se stal nejnovější módní obsesí a neměl by chybět ani ve vaší šperkovnici.
Street style Paris Fashion Week
Foto: Launchmetrics
Street style Paris Fashion Week
Když se módní scéna v zimě oblékla do opulentní estetiky mob wife, který se velmi rychle ujal jako protipól umírněné quiet luxury, jen málokdo tušil, jak dlouho a jestli vůbec se tento styl udrží. Po více než půl roce je jasné, že mob wife zůstává, jen se proměnila ze zimní královny v letní divu a k ní patří výrazné šperky s bohatou historií.
Snake chain se právě teď neobjevuje náhodou. K tygrovaným a leopardím plavkám se připojil tento klíčový doplněk, který vše dokonale propojí. Nosí ho Kendall Jenner, Elsa Hosk a samozřejmě ani Hailey Bieber a Emily Ratajkowski nezůstávají pozadu. Další módní influencerky tuto elitní skupinku ihned následují. Řeč je o zlatém řetízku. Ovšem ne o tom jemném, kterých už máte ve sbírce dost a dost. Ten aktuální je ze žlutého zlata a připomíná tělo hada. Tvoří ho totiž zlaté články hustě napojené na sebe. Stejný styl byl velmi populární v 80. letech, kdy víc znamenalo opravdu víc a u šperků to platilo dvojnásob. A platí to i dnes.
1 / 5
Foto: Instagram @kendalljenner
Hadovitý řetízek stihl vedle celebrit pobláznit také módní komunitu na TikToku, kde si tento náhrdelník již vysloužil přes 14 milionů zhlédnutí a jeho hvězdná chvíle pokračuje a nabývá na velikosti. Sám o sobě je tento zlatý šperk univerzální a elegantní a přitom ho nelze přehlédnout. Snadno doplní jakýkoliv styl i oblečení včetně plavek a navíc se skvěle kombinuje s dalšími šperky, a to včetně boho korálků
Kde pořádný snake chain koupíte? Zde máte pár tipů na řetízkové náhrdelníky, které neodložíte ani s koncem léta.
Zlatý řetízkový náhrdelník snake chain, APART, prodává Apart, 13 490 Kč
1 / 7
Zlatý řetízkový náhrdelník snake chain, APART, prodává Apart, 13 490 Kč
Foto: Apart