Doplňky

Náramkové kabelky určují trend pro příští podzim. Nosit je ale můžete už teď

Začněte cestu do příští sezony s křížencem mezi šperkem a kabelkou.
Foto: Jacopo Raule/Getty Images
Sienna Miller na přehlídce Chloé
Jeden z klíčových doplňků sezony podzim – zima 2024/2025 patří nové dívce Chloé. Té s kápí a dřeváky na platformě. Té, kterou si vysnila nová kreativní ředitelka Chemena Kamali. Žena, co se značkou prakticky vyrostla a vlastní sbírku sedmi tisíc vzácných halenek. Ústředním prvkem její nové uniformy je náramková kabelka – psaníčko ve tvaru croissantu, které díky velkému zlatému prstenu sedí na zápěstí jako náramek. Sienna Miller, jedna z hvězdných svědkyň zrození nové éry Chloé, je už nyní fanynkou tohoto nepřehlédnutelného doplňku.
Pokud vám nestačí schválení od milované módní múzy, jsou i další, kdo se budou snažit převést vás na svou stranu, co se týče hybridu mezi šperkem a kabelkou. U značky Alexander McQueen se v debutové kolekci kreativního ředitele Seana McGirra objevilo hranaté stříbrné kování na pořádně drsných prstenech, přezkách a náramcích, které se občas proměnily v kabelky. Červenou koženou kabelku dozdobil McGirr stříbrným kováním, které modelka na přehlídkovém mole ukázala jako maxi náramek. Také Prada se méně soustředila na samotnou kabelku a více na její ucho. Krátké pevné kožené náramky s výrazným reliéfem na sebe přitáhly větší pozornost než drobná psaníčka ve vintage stylu à la Miuccia Prada.
Nejstylovější náramkové kabelky přicházejí díky značce Alaïa, kde je Pieter Mulier s pomocí obřích zlatých kruhů povýšil na skutečné objekty zájmu. Není pochyb, že po úspěchu jeho předchozích výtvorů tu máme další hit sezony. 
Koncept efektní kabelky, která slouží jako šperk, samozřejmě není ničím novým. Ucha kabelek Chanel byla původně ozdobným detailem inspirovaným řetízky, které zatěžovaly lemy sak a sukní. Původním cílem bylo uvolnit ruce nové generaci žen, které vyrostly na klasických dámských kabelkách s uchem.
Samozřejmě, že hezké modely nejsou příliš praktické. Plně naložené malé tašky se jen stěží pohodlně nosí na zápěstí. Vzhledem k chmurné ekonomické a politické situaci však vyhlídka na univerzální doplněk, který kombinuje šperk a kabelku v jednom, trochu vylepšuje finanční bilanci. A nepotřebujeme všichni trochu radosti? Některým dodává dopamin příroda. Pro jiné je to zase ozdobná kabelka s modrými květy od Prada visící na maxi pásku.
Článek vyšel v originále na vogue.co.uk.