Móda

Nápady na dokonalý styling na zásnubní fotky

Ještě než si rozmyslíte svatební šaty, čekají vás zásnuby a ohlášení velké události světu. 
Foto: Reg Lancaster/Daily Express/Hulton Archive/Getty Images
Mick a Bianca Jagger
Řekli jste ano a teď byste dle zvyklostí měli sladkou novinku oznámit světu. V kontextu dnešní doby to znamená rozšířit zprávu prostřednictvím sociálních sítí, kde vyvěsíte vyladěné fotografie. K tomu si ale musíte předem dobře rozmyslet, co si vezmete na sebe. Nikdo od vás neočekává, že váš outfit odstartuje globální trend, jako se to stalo u Kate Middleton v roce 2010 (mimochodem, ta tehdy oblékla královsky modré šaty nad kolena od značky Issa, které se okamžitě vyprodaly, načež high street brandy začaly chrlit jednu jejich kopii za druhou). Ovšem nikdy nevíte... Třeba to budete vy, kdo „hackne“ algoritmus, ale i kdyby ne, outfit pro tuto příležitost rozhodně nenechejte náhodě.
Kde tedy se svým prvním, byť jen vizuálním krokem do světa svatebního odívání, začít? Odpovězte si na otázku: „Jakou atmosféru chci zachytit?“ A tím začnete. Zároveň si ujasněte, jaký styl nebo estetika je vám nejbližší. Nemá cenu hrát si na Bridgertonovy, když jste spíše chodící reklamou na quiet luxury a naopak.
Oblečení na zásnubní fotografie může být pro vaše budoucí svatebčany také nápovědou k tomu, co si doopravdy vezmete v den D, ale také v něm klidně můžete klamat tělem. Je to čistě jen na vás. Jde ale především o to, abyste si za všech okolností zachovali vlastní autentický vzhled. Jako inspiraci jsme pro vás k tomu sesbírali pár nápadů. Elegantní doplňky nechybějí.

Retro podle Bianky Jagger

Nejslavnější bílý kostým všech dob si na sebe oblékla modelka Bianca Perez-Mora Macías, která si v Saint-Tropez v roce 1971 brala frontmana skupiny Rolling Stones Micka Jaggera. Její šikmo střižená sukně a smokingové sako od Yves Saint Laurent se spolu s kloboukem zapsaly do historie módy 20. století a představily zcela nový typ nevěsty. Sexy, odvážné, très chic. Dobrá zpráva? Podobný outfit můžete směle replikovat i dnes!

Letní romance

Zasnoubení na břehu moře má své kouzlo, tak proč ho ještě neumocnit tematickým stylingem. Posloužit vám k tomu mohou svatební fotky supermodelky Cindy Crawford, která se vdávala za byznysmana Randyho Gerbera na pláži ostrova St. Barths v krajkových minišatech od Johna Galliana. 

Královské vzory

Modré šaty Kate Middleton, stejně jako bílý kabát Meghan Markle znají všichni, ale co se inspirovat ženami, které se do královské rodiny narodily? Princezna Beatrice i její sestra princezna Eugenie oznámily svá zasnoubení v šatech s květinovými vzory. Zatímco Beatrice zvolila značku Zimmermann, Eugenie vybrala Erdem. Šaty s výrazným potiskem mají jednu výhodu: doplňky k nim stačí v minimálním množství, ve velmi nenápadné podobě.

Oslnivý diamant

Když Nicola Peltz hlásala, že se stane paní Beckhamovou, sáhla po citronově žlutých maxišatech na ramínka s volánky. Samozřejmě z dílny Victoria Beckham (přece si to nechcete hned od začátku rozházet s budoucí tchyní). A udělala správně, navíc tento odstín bude vypadat božsky vždycky, obzvlášť když v něm zapózujete ve slunný den pod blankytně modrým nebem!

Trochu byznys, trochu party

Jestli se o vás ví, že žijete podle hesla „work hard, play hard”, ukažte to s chutí všem i při oznámení svého zasnoubení. Místo šatů zvolte sako a elegantní šortky plus nápadité doplňky.  

Quiet luxury but diva

Minimalismus ano, ale ne splynout s davem. Recept na nenápadný luxus máte přímo před očima. Začněte elegantními šaty v neutrálním odstínu s lichotivým střihem a výrazným detailem. Ty následně dostylujte jemnými šperky a všem bude jasné, že jim ve schránce právě přistálo pozvání na tu nejelegantnější svatbu dekády.

Fashionista

Šatník o velikosti průměrného bytu, dvakrát do roka maraton přehlídek v Paříži či Miláně a vaše účty na sociálních sítích připomínají módní encyklopedii. Poznáváte se? Skvělé, ale právě od vás se očekává, že svůj zásnubní outfit vyšperkujete do nejmenších detailů a za všech okolností vystoupíte z davu. Místo šatů se blýskněte v kalhotách v máslově žluté, tedy v odstínu, který zrovna udává největší trend — a k nim laďte vše ostatní.