Celebrity

Hailey Bieber a proměny jejího stylu

Ze všech hollywoodských it-girls je styl Hailey Bieber jedním z nejdostupnějších. Klasické kousky totiž kombinuje způsobem, který může napodobit každý.
Svědomitá královna street stylu, která si pečlivě sestaveným stylem proklestila cestu až na vrchol pomyslného žebříčku obdivovaných it-girls, nebo jen rozmazlená mob wife? Nemusíte si vybrat, Hailey Bieber je obojí. Narodila se v Arizoně, v rodině plné života a vášně pro umění. Otec, Stephen Baldwin, herec z legendárního hollywoodského klanu, ji ve všem, co si kdy zamanula, podporoval. Proto ani nerozporoval smlouvu, s kterou jeho dcera v roce 2014 dorazila domů — byla na ní hlavička agentury Ford Models a mladičkou Baldwinovou rázem vynesla mezi módní hvězdy. 

Momenty, které nejlépe ilustrují vývoj jejího stylu: Červený koberec

První Met Gala 2018, obyčejné šedivé šaty z ateliéru Tommy Hilfigera, kytky ve vlasech. Levná parafráze Lany Del Rey, no ne? Hailye byla jako káčátko, ne ošklivé, ale ani oslnivé, a tak si svoji cestu mezi prvotřídně oblékané ikony musela vybojovat — a nebyla na to sama. S vyhledávanou stylistkou Dani Michelle se seznámila na jednom focení pro magazín The Hollywood Reporter. Od té doby jsou v těsném kontaktu. Dani pro Hailey například sestavila kompletní šatník a přiměla ji pohlížet na sebe úplně jinak než doposud. „Když jsem ji viděla, nemohla jsem si vzpomenout, jakou show mi tahle dívka s jižanským vzhledem připomíná. Teprve po chvíli rešerše jsem přišla na to, že pro mě je Hailey Prada holkou,“ vysvětluje v rozhovoru pro Vanity Fair známá stylistka a dodává: „Vzpomněla jsem si na první přehlídku první oděvní kolekce značky Prada.“ 

Hailey v ulicích metropolí

Miuccia Prada se v oné první oděvní kolekci nechala inspirovat fašistickými uniformami pro ženy z Itálie 30. let. Byly strohé, až klukovské, neslušivé, z žen dělaly spíš krabice, na konci 80. let šly proti tehdejším trendům. Přesně takovou fazónu Dani pro Hailey vymyslela. Nejdříve ale pro hvězdu vystavila street style šatník, aby od něj odvodila jeho večerní podobu. Dlouhé kabáty, zdánlivě špatně padnoucí a nadměrná saka, košile, nic co odhaluje tělo, nebo mu snad pomáhá. Ostatním by tohle moc neprospělo, jenže půvab Hailey tato radikální proměna naopak podpořila. 

Hailey, co dál?

„Tvoříme tabulky, někdy sledujeme až šedesát různých designérů z celého světa, s kterými komunikujeme, od malých značek s méně než 1000 sledujícími až po vintage prodejce s jedinečnými kousky. To vše pak dostáváme do mého showroomu a skládáme dohromady, abychom vytvořili ten nejlépe sednoucí styl,“ tvrdí Dani Michelle v článku pro The Hollywood Reporter. Její práce pro Hailey nyní nekončí, ale zdaleka ani nevrcholí, vlastně teprve začíná, po mezinárodním úspěchu teď přece nejde polevit. Strategie? „Je třeba najít lehkou odchylku, ale jinak se držet toho, co funguje,“ uzavírá Dani.