Celebrity

Dianna Agron: City of Dreams

K úspěšné herecké a pěvecké kariéře měla Dianna Agron nakročeno už v dospívání, jasně prorazila ve třiadvaceti v muzikálovém televizním seriálu Glee. Pro Vogue CS ji na newyorské Broadwayi vyfotografovala Marie Tomanová.
Foto: Marie Tomanová

Kdo byla vaše oblíbená filmová hrdinka, když jste byla teenagerka?

Michelle Pfeiffer v roli Catwoman. Ohromně se mi líbí zrození její postavy – vidíme ji v úzké boční uličce obklopenou kočkami. Mihotají se jí víčka, pak se oči zničehonic otevřou! Vstoupí do svého bytu a za‐ mumlá „Miláčku, jsem doma... aha, já zapomněla, že nejsem vdaná“, pak do sebe obrátí krabici mléka a začne si šít kočičí oblek.

Který seriál jste v poslední době zhlédla naráz?

Smrtící podobu. Je neuvěřitelné pozorovat Rachel Weisz, jak hraje sama proti sobě jako své dvojče. Netušila jsem, že mi sprostá Rachel Weisz udělá dobře.

Která kniha by si zasloužila zfilmovat?

Odpověď mám, ale taky bych ráda, aby se moje přání splnilo, takže si ho radši nechám pro sebe!

Který kostým nebo rekvizitu z filmu nebo seriálu jste si schovala?

V mámině domě mám schovaný Quinnin kostým roztleskávačky a drobný zlatý křížek na krk.

Kdybyste mohla strávit jeden měsíc ve světě kteréhokoli filmu, který snímek byste si vybrala?

Grandhotel Budapešť. Vyrůstala jsem po hotelích a hned po tokijském Park Hyatt by tenhle byl ten nejlepší. Rozvalovala bych se, pojídala bych v posteli sladkosti od Mendla s panem Gustavem, Madame D. a Zerem.

Celý rozhovor si můžete přečíst v aktuálním vydání Vogue CS, které si můžete koupit na stáncích nebo online ZDE.

Vogue atd.
Během své kariéry si už Dianna Agron stihla vyzkoušet role ve filmech, v televizi, na divadelním jevišti, koncertním pódiu i v několika reklamách, několik projektů také režírovala a produkovala. Mezi její nejvýznamnější počiny patří sci‐fi Jsem číslo čtyři, krimi Mafiánovi nebo komedie Šiva Baby. Právě teď ji můžete vidět na Disney+ v thrilleru Hodiny. V kinech se brzy objeví ve sci‐fi dramatu Acidman a na Netflixu v seriálu Jodie, vyvolený.