Celebrity

Módní evoluce Elle Fanning

Šla přehlídku pro Miu Miu, soukromý šatník vypilovala do dokonalosti, kde se objeví, tam je hvězdou. Od červeného koberce v Cannes po Met Gala. To vše dřív, než oslavila 21. narozeniny. Vogue zmapovala cestu Elle Fanning od dětské hvězdičky k doyenne haute couture. 
Ve chvíli, kdy se objevila na přehlídce Miu Miu v oversize kabátu a vlasech vyčesaných do vysokého vosího hnízda, Elle Fanning potvrdila pozici favoritky módního světa. V kampaních pro italský módní dům se herečka a modelka objevuje už od roku 2014. Stala se také tváří Tiffany & Co., nafotila obálku americké Vogue a v roce 2017 si do svého CV zapsala položku ambasadorka L'Oréal Paris. 
Fakt, že se stala jednou z nejsledovanějších celebrit červeného koberce, není žádná náhoda. Poprvé se po něm prošla už jako pětiletá po boku starší sestry Dakoty. Ve svém prvním filmu Jmenuji se Sam hrála její mladší verzi, ze stínu sestry však dokázala rychle vystoupit. Výrazně na sebe upozornila ve snímcích Babel režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu, Podivuhodný případ Benjamina Buttona a Odnikud někam, který režírovala Sofia Coppola. Ve svém filmovém portfoliu má kasovní trháky (mj. Zloba – Královna černé magie) i nezávislé produkce. Stejně neomylná jako ve výběru scénářů je i ve výběru šatů na filmové premiéry. 
Jako malá hvězdička, pohybující se mezi tiskovými konferencemi a filmovými premiérami, preferovala koktejlky od Marca Jacobse, Chanel nebo sáhla po značce Versace. Na předávání cen si vyžádala dramatičtější look, od ručně vyšívaných šatů Zuhaira Murada po rozevláté od Valentina. Teprve její garderóba na filmovém festivalu v Cannes v roce 2017 na sebe přitáhla větší pozornost. Jednou se objevila v couture šatech bez ramínek od Vivienne Westwood, podruhé v zelených vyšívaných od Gucci, potřetí v koktejlkách Prada s modrými peříčky a v Dior šatech se dostala na seznam nejlépe oblékaných hereček sezony. Mimo červený koberec jste ji mohli zahlédnout v blankytně modrém outfitu od Temperley London a svůj desetidenní módní maraton na Francouzské riviéře završila v levandulové róbě Rodarte. Pod vedením stylistky Samanthy McMillen dala celému světu velkou módní lekci. 
V říjnu letošního roku Elle uvidíme na červeném koberci v souvislosti s pokračováním snímku Zloba – Královna všeho zlého, kde si opět zahraje po boku Angeliny Jolie. Odpočítávání do premiéry Vogue začíná právě teď, v předvečer jejích 21. narozenin, a to výběrem nejlepších looků v podání talentované slečny Fanning.