Celebrity

Pamela Anderson a její vliv na ženskou krásu

Blond vlasy, úzký pas a dekolt takový, že by se za ním otočil úplně každý. Je vůbec třeba ji představovat? Zatímco dnes se Pamela Anderson zajímá spíš o společenskou a politickou situaci zde v Evropě, stále je považována za sexsymbol, který v devadesátých letech definoval náš pohled na ženskou krásu. 

Blond power

Foto: Ron Galella, Ltd./Ron Galella Collection via Getty Images
Dlouhé a odbarvené vlasy s odleskem kalifornského slunce. Lehce tmavé odrosty a ofina s různou délkou. V kombinaci s jasně modrýma očima působila Pamela (nejen) v Pobřežní hlídce jako anděl. Nebo spíše supersexy anděl. Délka i hustota se sice v průběhu let měnily, ovšem objem vždy zůstával a herečka se v devadesátých letech, kdy se seriál točil, proměnila v noční můru všech kadeřníků, kteří museli z tmavých odstínů vykouzlit oslňující blond. I když se později nechala několikrát ostříhat nakrátko (a nutno podotknout, že jí to slušelo), vždy se vrátila k tomu, co jí opravdu padne. #blondforever 

Ostré kontury

Foto: Ron Galella, Ltd./Ron Galella Collection via Getty Images
I když se někteří nenaučili pracovat s touto magickou tužkou dodnes, při líčení hraje důležitou roli. A Pamela má na tento dekorativní produkt jasné know-how, protože právě konturka byla ještě před završením milénia další jasnou zbraní blond divy. Po několika letech opustila růžové, dvoubarevné tóny a vsadila na nude odstíny, které dokázala zvýraznit tmavší konturou. Pro někoho hotová alchymie, pro herečku a jejího vizážistu hračka. Právě zde dokázala, že někdy a někde plastická operace není třeba. Výplň rtů bez zákroku. Co můžete chtít víc?

Plastická operace prsou

Foto: Barry King/Liaison
Naopak v tomto bodě byl operativní zákrok více než zřejmý. Výrazné zvětšení dekoltu hned o několik čísel. Tenký led, na který se málokterá žena pustí. Ačkoliv byla za tento krok často zatracována, další miliony k ní vzhlížely. Herečka tak jasně definovala, co znamená být sexy. Ženy po celém světě chtěly vypadat jako kráska z Baywatch a nebály se za to utratit statisíce. Pomyslného vrcholu kopírování tvaru i velikosti zažily kliniky plastické chirurgie v roce 1996, kdy šel do kin film Barb Wire, který sice kritika nebrala vážně, zato kostýmy, ve kterých Pamela vystupovala, inspirovaly nejednoho módního návrháře. 

Červené plavky

Foto: Baywatch Co/Tower 12 Prods/Kobal/REX/Shutterstock
Pamela Anderson, Pobřežní hlídka (1989 až 2001)
Ostře červené, jednodílné a s průramky. Na bocích nebezpečně vysoko vykrojené. Ovládly nejen televizní obrazovky, ale i módní butiky po celém světě. Plavky, které když byste si oblékla, nikdy ani v nejmenším nebudete Pamelu připomínat, byť byste měla tělo topmodelky. Plavky, které zdobily zdi teenagerů a poté plochy počítačových obrazovek po celém světě. Plavky, které se vydražily za statisíce korun. Hereččina devíza, která se stala kultem.