Celebrity

73 otázek pro světové designéry v režii Vogue

Když jsme si před lety začali na YouTube pouštět videa 73 questions, netušili jsme, jak moc se stanou tyto na první pohled náhodné (ale přitom několik měsíců dopředu naplánované do nejmenšího detailu) rozhovory adresované těm nejpovolanějším ve svém oboru legendární. Dnes svou pozornost zaměříme na návrháře a začneme také jednou otázkou, co kromě profese spojuje všechny tři zpovídané? 
Foto: Neil Mockford/GC Images

Donatella Versace

Designérka, jež je dokonalým ztělesněním slova glamour. Donatella Versace se sama nazývá feministkou, ctí svého bratra, roky následuje jeho návrhářskou filozofii, přesto značku posouvá neustále kupředu. Donatella je ženou, kterou těžko vymažete z paměti už jen podle tónu hlasu, mimo jiné i to je důvodem, proč se na její video se 73 otázkami podívat. Jak dokáže přecházet z italštiny do angličtiny, jaké město preferuje a kdo je podle ní největším návrhářem (tato odpověď vás skutečně překvapí), to vše a mnohem více se dozvíte níže. Možná zjistíte i to, jaký dárek od ní obdržel Joe Sabia, jenž stojí za kamerou (a celým projektem), spolu s doporučením, co nosit či spíše nenosit. 

Michael Kors

Asi málokdo by tušil, že tento návrhář, jehož logo pozná snad i ten, kdo s módou nemá nic společného, začínal díky ambicím své maminky jako dětský model. Když jí ovšem ještě jako dítě přešil svatební šaty, aby je mohla užít i na druhou svatbu, bylo o jeho kariéře jasno. Michaelovi se podařilo ve světě prorazit nekomplikovanými ready to wear kolekcemi kabelek, doplňků, parfémů a šperků. Ve videu navštívil Joe Sabia jeho newyorský apartmán, kde zahlédnete Bette Midler i Michaelova manžela, podíváte se do šatny a v ní poznáte nejoblíbenější barevné spektrum amerického designéra. A nakonec další otázka od nás pro vás. Čím podaruje Michael Joea ve videu? Malá nápověda, dodnes tento produkt patří k jeho nejprodávanějším. 

Victoria Beckham

A kupodivu, poslední z návrhářů, který se účastnil martyria 73 otázek, je Posh Spice. Stále zásadová, přímá a velmi britská. Už před pěti lety bylo znát, že přesně ví, co dělá, kam bude směřovat a že se s břitkým humorem dokáže přenést i přes první neúspěchy. Při interview se společně s Victorií projdete jejím butikem a ti, co sledovali na Netflixu Next in Fashion, jistě poznají jednoho z nejvýraznějších finalistů Daniela W. Fletchera coby Victoriina asistenta. Mimochodem, nyní je Daniel kreativním ředitelem pánských kolekcí u Fiorucci. A ano, i tentokrát si Joe Sabia z butiku něco odnese. 
Pokud ještě návrhářů nemáte dost, podívejte na youtubový kanál Vogue Czechoslovakia, kde najdete nejnovější online prezentace kolekcí českých a slovenských designérů pod názvem Vogue Supports Local Fashion i nekompromisní módní kritiky Piotra Zachary a Evy Sýkorové Čomborové.