Celebrity

TikTok: Koho a proč sledovat

Ideální únik z reality jak pro ty, kteří videa vytvářejí a postují, i pro ty, kteří obsah konzumují. Které TikTok účty stojí za pozornost?

Jacquemus 

Jacquemus je známý svým originálním přístupem k Instagramu a je mnohdy dáván za příklad, jak by měl kreativní účet na sociálních sítích vypadat. Nebojí se bořit zažitá pravidla, postuje ty samé fotografie několikrát za sebou, občas jen s jiným popiskem, nebo naopak zveřejňuje stejné texty, ale s jinými fotkami. Rád ukazuje osobní stránku svého života stejně jako tu pracovní, vše s neobvyklým uměleckým přesahem. Pokud tohoto francouzského návrháře sledujete, určitě jste si všimli, že si založil také účet na TikToku. Kromě samotného Jacquemuse tam hraje jednu z hlavních rolích ikonická kabelka Le Chiquito.  
Jestli vás zajímají různé výzvy, Jacquemus je také skvělým příkladem, jak mohou vypadat. Na Instagramu sledujte #jacquemusathome a zapojte se i vy, kreativitě a nápadům se meze nekladou. Nazujte lodičky, které mají ovoce, zeleninu a notnou dávku představivosti místo podpatku a vyrazte třeba... do kuchyně.

Olivier Rousteing 

Francouzská značka v tiskové zprávě uvedla: „Balmain se stal prvním pařížským luxusním módním domem, který si založil vlastní TikTok účet.“ Společnost inspirovala v listopadu 2019 spolupráce s Pumou, jejíž hlavní tváří byla Cara Delevingne, o originální obsah totiž nebyla nouze a tato video platforma byla ke sdílení krátkých spotů ideální.
Olivier je kreativním ředitelem Balmain, má velmi kladný vztah k technologiím a speciální dar oslovovat zákazníky i širší veřejnost napřímo prostřednictvím sociálních sítí. Není divu, že jeho vlastní TikTok účet získává stále větší popularitu. Stejně jako Jacquemus prezentuje nejen značku Balmain, ale i sám sebe. Určitě není na škodu, že je Olivier velmi pohybově nadaný a nebojí se představit nejen v roli návrháře, ale také tanečníka.

Young Emperors 

Pokud hledáte odlehčená videa, s Young Emperors jste na správné adrese. Tento francouzský pár se snaží vzájemně sladit outfity do nejmenšího detailu. Nelson Tiberghien a Isabelle Chaput zároveň razí pravidlo genderově neutrálního oblékání, Nelson má v oblibě dámské kousky, protože mu lépe sedí, a Isabelle velmi často volí prvky z partnerova šatníku. Oba uvádějí, že je pro ně móda hlavně o tom, co se jim líbí a v čem se cítí dobře.
Pokud se chcete pobavit, začněte je sledovat, o fashion inspiraci také rozhodně nepřijdete, dvojice spolupracuje s různými značkami a návrháři, a tak má přístup i k těm nejnovějším kolekcím. Vzhledem k tomu, že jsou oba v současné době v izolaci ve svém bytě v New Yorku, musí improvizovat a své looky představují na střeše.

Coco Rocha 

Co se modelek týče, Coco Rocha s přehledem vede, sama před dvěma měsíci uvedla: „Na TikToku jsem od ledna a musím říct, že mě to strašně baví. Dnes jsem dosáhla 1 milionu views, což je neuvěřitelné! I to nejlepší video na mém Instagramu většinou nedosáhne ani na  čtvrtinu tohoto čísla a to jsem na Instagramu již tak... 37 let?“
Modelka na svém účtu kombinuje vtipný a originální obsah se stručnými výstižnými popisky, tanečních výzev se nebojí a ráda zapojí svou dceru a syna. Nás si získalo video s názvem: Focení v době koronavirové epidemie. 

Bella Hadid 

Bella Hadid je součástí boomu slavných osobností, které si v posledních dvou měsících TikTok účet založily nebo které se ve videích objevily. Cover line jejího profilu dává jasně najevo, jakým směrem se budou posty ubírat: „Ahoj, moc mě mrzí, že tohle uvidíte, je to myšleno jako vtip, prosím berte to tak.“ Uvidíme tedy, co nás na tomto účtu v budoucnu čeká.

Jessica Alba 

Jessica Alba si TikTokem krátí dobu v domácí izolaci, ve které je s rodinou. Své dcery a ojediněle i manžela do natáčení také zapojuje a ve videích ji nyní nejčastěji uvidíte v saténovém domácím outfitu nebo v legínách a sportovním topu. Vzhledem k pohybovému nadání jsou pro ni všechny populární taneční výzvy lehce zvládnutelné a na její kreace je radost se dívat. 

Jennifer Lopez 

JLo je na TikToku jako doma a výzvy nejen plní, ale také vyhlašuje, podívejte se na #jlotiktokchallenge. Ráda zapojuje jak děti, tak snoubence Alexe Rodrigueze a společně se stali hvězdami TikToku posledních dní. Hlavní zásluhu na tom má video, kde Jennifer smyslně tančí v bílých šatech a ve kterém vzápětí v těch stejných šatech již méně smyslně tančí její partner. Vzhledem k tomu, že má JLo TikTok ve velké oblibě a navíc světová pandemie ovlivnila aktuální plány tohoto páru, se možná dočkáme virtuální svatby v prostředí sociální sítě

Lizzo 

Lizzo má založený účet již delší dobu, velmi aktivní začala být od začátku tohoto roku. Pokud si například pamatujete fotografii, na které má zpěvačka na červeném koberci miniaturní kabelku Valentino a dodnes si lámete hlavu, co se do takových kabelek vejde, odpověď najdete právě na TikToku. 
Na začátku března rozvířila Lizzo vody sociálních sítí prohlášením, že TikTok maže její příspěvky, na kterých má na sobě plavky. Tento post si téměř okamžitě získal přes 2 miliony zhlédnutí a dokonce přiměl mluvčího TikToku k reakci. 

Vogue Italia 

První Vogue na celém světě, která si TikTok účet založila. V době, kdy mnoho značek přemýšlelo, jestli má tato platforma budoucnost, Itálie se rozhodla konat. První video zveřejnila již před více než rokem a od té doby je na této sociální síti aktivní. Pokud vás zajímají záběry ze světa módy a přehlídkových mol, u TikToku italské Vogue jste na správné adrese. 

Vogue Czechoslovakia 

Nemůžeme opomenout ani náš vlastní TikTok účet, na kterém pravidelně zveřejňujeme videa s bezprostřední Emou Muller v hlavní roli. Určitě stojí za pozornost.