Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Celebrity

Madonna je pop, pop je Madonna

Josef Šlaich16. 8. 2021
Od ikonické špičaté podprsenky Jeana-Paula Gaultiera po gladiátorskou sukni Givenchy na vystoupení Super Bowl; Vogue se ohlíží za nejikoničtějšími looky zpěvačky, která navždy změnila tvář popu. 
Autor: Alexander Bel x BOYZ WORKSHOP
Foto: Alexander Bel x BOYZ WORKSHOP
Madonnina image je po celou její kariéru neskutečně tvůrčí a neustále se mění. Ještě předtím, než Lady Gaga a Beyoncé přeměnily své šatníky na skutečná mistrovská díla a koncerty do uměleckých představení, Madge nastavila laťku pěkně vysoko díky svým kontroverzním kostýmům.
Material Girl velice často a ráda spolupracuje s největšími jmény módního průmyslu, kompletní garderobu na turné jí navrhl třeba Jean-Paul Gaultier, Riccardo Tisci pro Givenchy, Versace, Alexander Wang, Gucci a Jeremy Scott pro Moschino. Nejplodnější byl její přátelský vztah s Jeanem-Paulem Gaultierem, když se během turné Blond Ambition v roce 1990 objevila na pódiu v ikonické špičaté podprsence, všichni mluvili jen o ní. 
Podívejte se s námi do historie na Madoninna vystoupení, která definovala pop a nezapomenutelně se zapsala do našich srdcí. There's only one queen, and that's Madonna!