Celebrity

Proměny Kendall Jenner: Z vedlejší role v reality show v superznačku

Její rozchodové šaty pomsty jsou takzvaně everything, jak na Instagramu napsala i sama SZA. Ač se nezdá být tak výrazná jako zbytek rodinného klanu, nabízí Kendall Jenner hromadu inspirace. Stačí se jen pořádně podívat.  
Foto: Profimedia.cz
Kendall Jenner v šatech Fendi na Academy Museum Gala, 3. prosinec 2023
Prosinec 2023, Kendall je na pláži se svou kamarádkou Hailey Bieber. Oslavují společně konec roku. Kendall Jenner má na sobě přiléhavé průsvitné šaty v citronovém odstínu, u zápěstí volánky. V ruce skleničku. Fouká vítr. Lehké šaty v tu chvíli definují i zvýrazněné bradavky. Možná jí je zima, ona má ale úsměv na tváři. 
Tohle jsou rozchodové šaty pomsty tohoto milénia, no ne? Kendall se po rozchodu s rapperem známým jako Bad Bunny v listopadu minulého roku samoty rozhodně nebojí, a tak i do svého doposud jen „nadprůměrně zajímavého“ šatníku přidává i špetku odvahy, která konečně zajímá i nás. Kendall teď a Kendall kdysi nelze porovnávat. Doposud sice všestrannou, ale poněkud monotónní garderbu téměř ex modelky (teď už se to skoro dá říct, na přehlídkovém mole se objevila naposledy v září loňského roku) zostřuje nečekanými kombinacemi a vintage střihy na míru. 
Po vzoru svých sester se i ona vydala na dráhu podnikatelky s ostrými lokty, a tak musí poutat více pozornosti. Tržby z jejího projektu mexické, údajně řemeslně vyráběné tequily s názvem 818 Tequila se počítají v milionech a Kendall se na podzim minulého roku dokonce zařadila na pověstný seznam 30 pod 30 amerického magazínu Forbes. 
Foto: Profimedia.cz
Kendall Jenner, 22. ledna 2024
Červené šaty z kolekce Fendi Couture, které oblékla při slavnostním večeru Museum Gala, budiž důkazem, že se z Kendall Jenner definitivně stala samostatná značka. „Chtěla jsem vytvořit brand, v němž nemusím být součástí každého aspektu komunikační strategie,“ dušuje se podnikatelka v rozhovoru pro Forbes, takže jí teď IG účet (295 milionů followerů k dnešnímu dni) nepřetéká selfies s láhví v ruce. Ale usnout na vavřínech se nevyplácí. To i Kendall ví — například značka Kendall & Kylie Clothing, kterou se svojí sestrou založila v roce 2012, teď pomalu skomírá a velký obchodně a oděvní řetězec OcSun ji už jen ždímá ve výprodejích. Druhá nejmladší členka klanu Kardashian-Jenner se proto snaží svou společenskou důležitost boostovat jinak.

V nepřehlédnutelném vystupování na veřejnosti jí pomáhá například spolupráce se značkou L'Oréal Paris, se kterou podepsala smlouvu o zastupování, takže je její exkluzivní ambasadorka. Do týmu, který dohlíží na vizuály značky, Kendall teď přizvala i dvorní stylisty členek rodinného klanu — třeba sesterské duo složené ze jmen Alexandra a Mackenzie Grandquist, ale i slavnou Danielle. Všechny teď pracují na stylingu, který ztělesňuje francouzskou ležérnost 70. a 80. let.

Miss Jenner se tak svému charakteru snaží dodat jistý drag, kterým hodlá udivovat i jako celebrita v předních řadách sledovaných módních shows. S expřítelem Bad Bunnym prý podle zákulisních informací přislíbila exkluzivní podporu přehlídkám Gucci. Jenže nikdo neví, jak to teď, když se pár rozešel, vlastně bude. Nicméně zpět k příspěvku z úvodu — Kendall vypadá, že se o sebe dokáže postarat sama — včetně toho, co se sbírání nových srdíček týče. Důkazem je třeba její poslední návštěva irish pubu v Alabamě, kvůli které málem spadl Instagram i samotný pub.