Celebrity

Lekce lásky a stylu v podání Davida Bowieho a Iman

Stačí se podívat na jejich společné fotografie a okamžitě vám bude jasné, proč jejich idylický vztah setrval více než dvě dekády. David Bowie a Iman nám však poskytli nejen návod na šťastné manželství, ale také nezapomenutelné lekce módního stylu.
David Bowie, jedna z největších hudebních hvězd, a Iman, somálská modelka, která si podmanila módní svět, se poprvé seznámili v roce 1990 během slavnostní večeře, jež oběma navždy změnila život. Jak zpěvák později prozradil, byla to láska na první pohled a ještě několik dní poté nedokázal usnout. 
Po nikom jiném jsem v životě tolik netoužil. Jednoduše jsem věděl, že Iman je ta práva.
V dubnu 1992, krátce poté, co Bowie požádal v Paříži Iman o ruku, uzavřeli manželství ve Švýcarsku. O necelé dva měsíce si řekli své „ano“ znovu na privátní ceremonii v luxusní vile v Toskánsku. 
Ačkoliv by se daly vztahy mezi modelkami a zpěváky kategorizovat jako klišé, jejich manželství bylo přímo ukázkové. Média je s oblibou přezdívala jako nejstylovější pár své doby, přestože se na veřejnosti ukazovali spíše výjimečně a soukromí si oba přísně střežili.
Foto: Getty Images
David Bowie a Iman
V roce 2000 přivedli na svět dceru Alexandriu, která Davidovi údajně pomohla zkrotit jeho workoholismus a závratné životní tempo, jež se podepsalo na jeho zdravotním stavu. 
Letos uplynulo pět let od Bowieho úmrtí. Při té příležitosti se Iman nechala slyšet, že už nemá v úmyslu se znovu vdát a David navždy zůstane její největší láskou.