Celebrity

Zapomeňte na Margot a Barbie, pojďme se bavit o Sydney Sweeney a její Lady Penelope

V růžovém outfitu a s novým vlasy vypadá Sydney jako superhrdinka na tajné misi.
Foto: Profimedia
Sydney Sweeney
Barbie – možná jste o ní slyšeli? – je jednou z nejpracovitějších žen v popkultuře, ale také má nejvyšší čas, aby si dala delší pauzu od světel reflektorů. I kdyby ne pro nic jiného, tak už kvůli tomu, aby si sama Margot Robbie odpočinula a našla novou roli, do níž by se převtělila se stejnou samozřejmostí jako do nejslavnější panenky na světě. Vedle samotného filmu režisérky Grety Gerwig, který vydělal 1,5 miliardy USD, a zcela nepřehlédnutelného ročního turné, na němž Margot ukázala to nejlepší ze současné a vintage módy, nyní vychází 340stránková publikace coby nebývalá pocta popkulturní ikoně. Tím ovšem považujeme nadvládu Barbie za ukončenou, nastává čas zaměřit se na úplně jiné dvě blondýny. 
Pojďme si představit Sydney Sweeney a Lady Penelope. Právě Sydney by se mohla stát druhým ztělesněním Lady Penelope Creighton-Ward. Koho? Ano, pokud je vám pod 60 a nepatříte mezi fanoušky starých britských sci-fi televizních seriálů, kde místo živých herců hrají trochu podivné loutky s ještě podivnějšími hláškami, existuje dost velká pravděpodobnost, že jste o hrdince jménem Lady Penelope a seriálu Thunderbirds nikdy neslyšeli. Když ale přistoupíme na scénář, že blond herečka hraje blond panenku, máte tu dokonalou souhru.
Lady Penelope byla v šedesátých letech populární postavou slavného britského seriálu. Byla to jakási loutka v podobě transatlantické glamour kočky, která ztělesňovala „nejen odvahu a akčnost tajné agentky, ale také vyrovnanost chladné a krásné aristokratky", jak napsala spoluautorka seriálu Sylvia Anderson ve své autobiografii. Vlasy nosila jen perfektně vyčesané, oblečení zásadně z Francie a jezdila v kabrioletu. Přesně ve vizuální podobě této hrdinky se herečka Sydney Sweeney objevila v Los Angeles v pop-upu značky Laneige oblečená v růžovém asymetrickém overalu ve stylu Lady Penelope. Herečka svou přítomností plnila povinnosti nové ambasadorky značky, ale stejně tak dobře mohla být na nějaké tajné misi, jejímž cílem je zachránit dvacátnice před zhoubou pleti skrze dehydrataci.
Článek vyšel v originále na vogue.co.uk.