Celebrity

Robert Downey Jr., jak ho (ne)znáte

Když se řekne Robert Downey Jr., většina z nás si vybaví postavu Iron Mana. Další, více sofistikovanou možností je Sherlock Holmes. Lepší, ale stále to nestačí. Rozhodli jsme se vám představit i méně známé snímky z doby, kdy hollywoodský herec ještě nedosáhl takové slávy, ovšem už tehdy byl okouzlující, talentovaný, zkrátka nezapomenutelný.
Foto: Profimedia
Pokud máte rádi historii, doporučujeme snímek z roku 1995 Čas smyslnosti. Robert Downey Jr. zde hraje Roberta Merivela, který dostane na starost léčbu oblíbeného psa krále Karla II. Stuarta. Díky tomu se z něj brzy stane dvorní lékař a boháč. Nic však není zadarmo a velký úspěch muže přinést ještě větší pád.
Foto: Profimedia
Jestli si spíš chcete užít romantický večer, určitě se zamilujete do francouzské komedie Naděje umírá poslední. A i když hlavní hrdina zemře hned na začátku, bude v nebi natolik nesnesitelný, že ho nebeští úředníci raději vrátí zpátky k rodině.
Foto: Profimedia
Další volba může být Zpátky do školy z roku 1986. Náš oblíbenec sice hraje vedlejší roli, ale rozhodně ho nepřehlédnete. Snímek ve vás vyvolá nostalgii po osmdesátkách, ukáže specifický vkus té doby a také pozvedne náladu ve dnech, když je venku třeba pořád zataženo.
Foto: Profimedia
Film je film, styl je styl. Možná vám přijde, že britský snímek Feťáci z roku 1987 nepatří do seznamu těch nejlepších a nejzajímavějších, ale podívejte se na něj z jiného úhlu. Velkou pozornost zaslouží nejen příběh o tom, jak se může změnit život za pouhých šest měsíců, ale i pečlivě vybrané kostýmy, které vás provedou americkým stylem osmdesátých let.
Foto: Profimedia
Filmografii uzavírá americký snímek Italské námluvy z roku 1994 o dívce, která touží najít svého prince. To se jí podaří, ale jak asi tušíte, má to háček. Příběh, který se odehrává v Římě, vás nenechá v klidu ani na chvilku. Co může byt lepší, než strávit několik hodin v romantické pohádce s Robertem Downey Jr.?