Celebrity

Grace Bol: Dělám jen to, co mi v daný moment připadá správné

Zářijová Vogue CS vychází už 15. srpna a my vám představujeme další cover star narozeninového vydání, supermodelku Grace Bol. Seznamte se s jejími nejúspěšnějšími obálkami v kariéře a přečtěte si, o čem se jí před rokem ještě ani nesnilo. 
Čemu byste před rokem nevěřila, že bude dnes skutečností?
Že budu na obálce československé Vogue, ještě před rokem bych nevěřila, že je něco takového vůbec možné. Jsem poctěna a opravdu vděčná vám všem.
Jak byste pojmenovala aktuální kapitolu svého života?
Ženství. Snažím se pochopit, co pro mě znamená.
Co považujete za svou superschopnost?
Že jsem sama sebou a dělám, co mi v daný moment připadá správné.
Devětadvacetiletá modelka, která v osmi letech utekla před válkou z Jižního Súdánu do Ameriky, se zviditelnila v roce 2011 díky show Givenchy, když si ji vybral přímo Riccardo Tisci. Následovaly značky Maison Margiela, Vivienne Westwood či podzimní kampaň Givenchy. Od té doby šla její kariéra už jen strmě vzhůru. Rick Owens, Proenza Schouler, Balenciaga, otvírací look na přehlídce Hermès... Titulní stránky magazínů I-D a Interview, desítky editorialů pro Vogue Germany, Marie Claire, Numero a v neposlední řadě i Victoria's Secret Fashion Show v roce 2017 a 2018.
I když na první pohled působí sebevědomě, v každém rozhovoru přiznává, že je extrémně tichá, má v sobě velkou pokoru, ale zároveň i touhu jít dál. Podle všeho tedy ideální kombinace pro úspěšnou a dlouhotrvající kariéru.