Móda

#WishList: Futuristický shopping ve stylu Matrixu

Od premiéry filmu Matrix v roce 1999 uběhlo dvacet let a my už víme, že se Keanu Reeves vrací k roli Nea, Carrie-Anne Moss se opět promění v Trinity a Matrix bude mít čtvrtý díl. Tak proč alespoň na chvíli neopustit realitu a nevyměnit oblíbené triko a džíny za něco poněkud drsnějšího?
Když v roce 1999 Matrix pobláznil celý svět, malý Alex ještě netušil, jak moc tento futuristický snímek ovlivní jeho pohled na módu. A nejen jeho, ještě mnoho let poté bude inspirovat návrháře po celém světě k vytváření nových kolekcí ve stylu sci-fi rave
Foto: Alamy Stock Photo
Matrix (1999), Matrix Reloaded (2003), Matrix Revolutions (2003) a Matrix Resurrections (2021): Pravděpodobně jedna z jeho nejslavnějších rolí. Keanu Reeves se jako Neo ve sci-fi trilogii Lany a Lilly Wachowských stává spasitelem. Kybernetický thriller přepsal pravidla pro akční filmy. Bojové scény doprovázejí existenční otázky a co je nejdůležitější, hlavní hrdina není typický macho té doby, nebojí se totiž ukázat city.
Nebudu vám lhát, také jsem snil o zázračném dlouhém kabátu hlavního hrdiny, představoval jsem si, jak budu zachraňovat svět a najdu si stejně odvážnou holku, jako byla Trinity. Tehdy jsem ale také ještě netušil, že v dospělosti budu hledat spíše kluka, jako byl Neo. Stále však Matrix miluju a nedám na něj dopustit, protože se stal jedním z nejprogresivnějších filmů devadesátých let, který posunul módu na novou úroveň. 
Futuristickému tématu se dostalo maximální pozornosti. Kožené i vinylové věci letí a all black outfit jede. Doporučuji vám, abyste si pořídili všechny tyto kousky, protože jsou neuvěřitelně sexy. Poslední rada je pro ty, kdo nějaký unikátní kousek do svého šatníku v této filmu věrné, černé barvě už hledají. Prozkoumejte nové podzimní kolekce značek Prada, Alexander McQueen nebo Saint Laurent. Enjoy!
Foto: Alexander Bel | @alexanderbelph
Kožený korzet Alexander McQueen (prodává Net-A-Porter); kožené skinny kalhoty Emporio Armani (prodává Farfetch); kožený kabát Prada (prodává Matchesfashion); kožené kotníkové boty Common Projects (prodává Farfetch).
Foto: Alexander Bel | @alexanderbelph
Rolák Jil Sander (prodává Matchesfashion); kalhoty Isabel Marant (prodává Matchesfashion); belt bag Givenchy (prodává Matchesfashion); brýle Prada Eyewear (prodává Farfetch); vysoké boty Ann Demeulemeester (prodává Matchesfashion).
Kožený kabát Saint Laurent (prodává Matchesfashion); kožené kalhoty Saint Laurent (prodává Matchesfashion); rolák Haider Ackermann (prodává Matchesfashion); ledvinka Prada (prodává Net-A-Porter); kotníkové boty Société anonyme (prodává Farfetch); úzké brýle Balenciaga Eyewear (prodává Farfetch).
Foto: Alexander Bel | @alexanderbelph
Autor, styling: Alexander Bel