Móda

#MyCrushDiary: nůžky, papír a jiné závislosti

Foto: Alexander Bel | @alexanderbelph
Rok 1999. Sedím na podlaze a hraju si s papírem a nůžkami. Vystřihuji obrázky z časopisu Vogue Russia, který v tak malém ruském městě, ze kterého pocházím, nebylo vůbec snadné sehnat. Vytvářím krásné moodboardy (aspoň si to ve svých devíti letech myslím) fascinován modelkami a oblečením, které mají na sobě. 
Rok 2019. Sedím v kanceláři, která se nachází ve třetím patře v centru Prahy a má u vchodu zlatou cedulku Vogue CS. Pořád mám před sebou papír a nůžky, protože moodboardy a papírové koláže jsou dnes mojí prací i závislostí zároveň. 
Za dvacet let se toho změnilo dost, ale pořád si myslím, že papír a vizualizace jsou nejlepším způsobem komunikace. Když jsem se díval na svou 267. koláž, kterou jsem vytvořil za rok ve Vogue, a dělal další moodboard, napadlo mne, že bych vám rád občas představil něco netradičního, nového, nebo naopak nostalgického, zkrátka je to tady, první #MyCrushDiary, který aktuálně vystihuje moje vzpomínky na odcházející léto a také to, co mne fascinuje a pro co žiju.
Foto: Alexander Bel | @alexanderbelph
Koláž pro Ingredients by @boyzworkshopbook; september issue @vogueczechoslovakia; šperky by @alancrocetti; koláž YSL by @heromag; „David Armstrong: 615 jefferson avenue“, www.amazon.com.
#MyCrushObjects – Vlněný kabát Prada z přehlídky menswear FW 2019/2020, náušnice ve tvaru růže od britského šperkaře Alana Crocettiho, který se ve své tvorbě inspiruje anatomií člověka, a parfém Do Son francouzské značky Diptyque s vůní turecké růže, květu pomerančovníku, tuberózy a jasmínu. Závislost zaručena.
Foto: Alexander Bel | @alexanderbelph
Via @tomfordforgucci; poster „Beach Rats“, www.imdb.com; Prada Menswear FW2019, Alessandro Lucioni; Hedi Slimane pro DIOR HOMME, www.hedislimane.com; Placebo.
#MyCrushBooks – Kniha Davida Armstronga 615 Jefferson Avenue o neposkvrněné kráse a zářijové vydání Vogue CS se třemi cover stars bez šatů včetně mé oblíbené Giedre Dukauskaite, kterou pro nás nafotil Michal Pudelka.
#MyCrushArtists – Tom Ford a kampaň pro značku Gucci z roku 1998, kterou zachytil Luis Sanchis. Doporučuji také archivní fotky Hedi Slimaneho pro Dior Homme nebo romantické koláže Fabiena Kruszelnického. Enjoy!
Autor, grafika: Alexander Bel
Fotograf:
Filip Drábek
Online editor: Lucie Formáčková