Vůně

Pro Balmain, s láskou, Cire Trudon

Spojte tyto tradiční francouzské domy, z nichž každý je špičkou ve svém oboru, a získáte svíci, jejíž vůně je – stejně jako její sametový outfit – omamně svůdná.
Není divu, že má Olivier Rousteing, kreativní ředitel Balmain, slabost pro svíce Cire Trudon. Kdo by neměl? Stojí za nimi třísetletá tradice. Pálily se už na dvoře Ludvíka XV. a ve Versailles zůstaly, dokud je nesfoukla Velká francouzská revoluce, jenom aby byly za Napoleona I. znovu zapáleny.
Hřejivá vůně rumu, kůže, tabáku a dřeva, jež se line ze svíce Ernesto, patří mezi Olivierovy favority. Nechává se jí inspirovat doma, v ateliéru a můžete ji cítit i v obchodě Balmain na Rue Saint Honoré, vlajkové lodi módního domu.
Bylo tak zřejmě jenom otázkou času, kdy vzájemná láska přeroste ve spolupráci. Každá sklenice (oblečená do zlatých, ručně vykládaných plátků zlata a následně lakována na černo) je originál a skýtá květinovou variaci právě na svíci Ernesto. Jestlipak víte, jak voní černá růže?
Foto: Archiv Ingredients
Vonná svíce, Cire Trudon pro Balmain (prodává Ingredients), 270 g za 2900 Kč a 3 kg za 15 600 Kč
Věrní fanoušci si možná všimnou i změny v erbu Cire Trudon, který je na počest domu Balmain vyhotoven z plátkového zlata natištěného na černý samet.
Co dodat, než že svíce je ode dneška k dostání v Ingredients? Snad jenom ještě to, že počet je limitovaný a vrabci na střechách, kteří vždy všechno vědí nejlíp, si štěbetají, že se po ní jenom zapráší.
Bonne chance!