Trendy

Vogue Lab: Jak si žehličkou udělat vlny a dokonale hladké vlasy

Vlasových tutoriálů najdete na YouTube plno, ale masterclass, který vás skutečně naučí vytvořit čtyři různé účesy s jedním nástrojem, je jen jeden. Masterclass s Vogue a Dyson na téma vlny a lesk začíná právě teď. 
Krok číslo jedna: než si začnete cokoliv dělat s vlasy, ujistěte se, že jsou čisté, tedy beze zbytku veškerých produktů a suché. Nikdy se k nim nepřibližujte s žehličkou, pokud jsou vlhké. Tato kombinace k sobě nejde. Použijte termoochranu, abyste zamezili případným škodám. I ta nejlepší žehlička je při častém používání může poničit. 
Někdy ty nejmenší detaily hrají zásadní roli. Pokud jde o tepelný styling vlasů, letošní novinka Dyson Corrale je první a jediná žehlička na vlasy s ohebnými destičkami. Žehlička používá průkopnickou technologii destiček spojených mikropanty, které se ohýbají, aby vytvarovaly a obemkly vlas tak, že na něj působí rovnoměrným teplem a tlakem, což vede k jeho polovičnímu poškození. Má také tři nastavitelné stupně teploty a je bezdrátová, takže nehrozí, že se zamotáte do kabelu. Právě tato vychytávka dost usnadňuje práci a o to snadněji se naučíte nejen vlasy dokonale narovnávat, ale i vytvářet různé typy vln bez ohledu na jejich typ a délku. James Dyson vymyslel Dyson Corrale tak, aby nejen šetrně žehlila a nahradila i natáčky, ale aby při jejím použití vlasy nelétaly do všech stran a nezacuchávaly se. 
Samozřejmostí jsou také zabudované senzory kontrolující teplotu stokrát za minutu. Žehlička je navržena tak, aby s použitím méně tepla bylo dosaženo stejného výsledku, což vede k polovičnímu poškození vlasu. Dost už ale teorie, jdeme na samotné vlasy. Nejdřív ze všeho si je rozčesejte a pojďme na styl číslo jedna.

Soft waves

Jednotlivé prameny protočte ve vertikální sekci směrem od obličeje. Čím silnější pramen zvolíte, tím jemnější výsledné vlny budou. Poslední pramen nechte vychladnou a následně jemně protřepejte prsty.

Beach waves

Jednotlivé prameny vlasů žehličkou prokapávejte a jemným tahem směrem doprava a doleva vytvářejte vlnu. Konce pramenů natočte směrem dovnitř. Vlasy následně pročešte hřebenem. Vytvořte plážové vlny podle předchozího návodu, vlasy nakonec pročešte štětinovým kartáčem.

Straight hair

Horizontální prameny protahujte žehličkou od kořínků ke konečkům. Konce vlasů zlehka zatočte. 
Fotograf: Marek Mičánek
Video director: 
Matouš Sedlák
Digital creative director: 
Alexander Bel
Hair stylist: 
Mirka Myšička
Make-up:
Renata Zelinková
Modelka: 
Paulina Lišková (Clique models)
Produkce:
Petr Dočkal
Tento článek vznikl ve spolupráci s Dyson