Trendy

Střihněte si ofinu podle Anne Hathaway

Anne Hathaway nosí ofinu, kterou předvádí v různých obměnách. Ať už objemnou, přehozenou na stranu, nebo rozcuchanou, účes této herečky vypadá pokaždé na jedničku. Inspirujete se?
Ofina Anne Hathaway je za všech okolností okouzlující. Nejnověji se tato téměř čtyřicetiletá herečka objevila v sestříhaných pramenech, které rámovaly její tvář a na koncích měly vlnu, která díky celkové textuře vlasů působila přirozeně a lichotivě. Bravo.
V naší pomyslné databázi nejlepších účesů Anne Hathaway se ale objevil i další povedené verze ofin — od varianty inspirované Anreou Sachs (hlavní hrdinky, kterou sama Anne ztvárnila ve snímku Ďábel nosí Pradu) až po ledabyle hozenou ofinu na stranu, v níž herečka oslnila loni. 
„Anne Hathaway se nebojí výraznějších střihů,“ pochvaluje si kadeřník Luke Hersheson, „Právě ona je důvodem, proč odmítám myšlenku, že tvar obličeje určuje střih, jí sluší jakákoliv ofina!“ Přestože jde o poměrně výrazný a dramatický střih, kadeřnický mág zároveň vysvětluje, že důvodem, proč na herečce ofina tak skvěle funguje, je fakt, že se jí po stranách mění v „šikmou plochu“, která dodává účesu dávku jemnosti.
Přemýšlíte, že si s novou sezonou také necháte střihnout ofinu? Domluvte se s kadeřníkem, jaký tvar pro vás bude vhodný (pro každého se vždy najde ideální střih a délka). Kromě toho se také vyplatí dopředu zjistit, jak ofinu správně upravovat, obecně je totiž ofina na údržbu náročnější než dlouhé vlasy. Do své koupelnové výbavy si rozhodně pořiďte kulatý kartáč a během sušení nadzvedávejte vlasy od kořínků směrem nahoru a kolem dokola, tím se vyhnete splihlosti pramemů a dosáhnete kýženého objemu.