Trendy

5 beauty trendů z fashion weeku v New Yorku

Od návratu punku, uctění památky princezny Diany po explozi glitterů a neonově růžovou – zapomeňte na minimalismus, beauty trendy z New Yorku oslavují barvy a osmdesátá léta.
Foto: Jamie Stoker

Elegantní punk

Kde: Rag & Bone, Vera Wang, Proenza Schouler, Tom Ford, 3.1 Phillip Lim, Helmut Lang, R-13
Co musíte vědět: Trend, který spojuje černou magii a silné ženy. Výrazné řasy a kouřové líčení očí, culíky propletené kůží a zafixované lakem na vlasy.
„Je legrační, že jsou 80. léta zase v kurzu, protože si je dost dobře pamatuju. Já 80. léta zažil! Většina modelek však ne, takže teď je díky beauty trendům objevují,“ říká kadeřník Guido Palau na přehlídce Proenza Schouler.
Jak na to: Černou tužkou orámujte oči a linku jemně rozmažte. Voilà, je z vás punková princezna!
Foto: Getty Images
Tom Ford S/S 20

Business lady

Kde: Brandon Maxwell, Gabriela Hearst, Rebecca Minkoff, Jonathan Simkhai, Sies Marjan, Carolina Herrera
Co musíte vědět: Zdravé sebevědomí je pro tento look klíčové. Výrazné vlasy se spoustou objemu, které můžete nosit z práce rovnou na party. Óda na film Working Girl (Podnikavá dívka) z 80. let, ve kterém si zahrála Melanie Griffith a Sigourney Weaver. V hlavní roli broskvová pleť, bezchybný make-up a důraz na detail.
„Tento trend je jako dělaný pro ženy, které celý týden tvrdě pracují a o víkendu se chtějí bavit. Nemáme to tak všichni? Tak to má být!“ říká kadeřnice Justine Marjan na přehlídce Rebecca Minkoff.
Jak na to: Vaším nejlepším přítelem je lak na vlasy. Vyzkoušejte messy drdoly z přehlídky Rebecca Minkoff. Líčení nechte v odstínech šedé jako u Proenzy Schouler.
Foto: Getty Images
Brandon Maxwell S/S 20

Princezna Diana

Kde: Tory Burch, Alice + Olivia, Ralph Lauren, Rodarte, Khaite, Zimmermann
Co musíte vědět: Inspirace ikonou osmdesátých let, princeznou Dianou, byla letos všudypřítomná. A to hlavně jejím konzervativnějším stylem. Líčení bylo umírněnější, jen trochu řasenky, aby vynikly oči.
Jak na to: Aby účes nepůsobil usedle, doplňte ho o luxusní perlové spony do vlasů. Pleť poprašte hydratační mlhou a místo pudru zvolte krémovou tvářenku.
Foto: Getty Images
Khaite S/S 20

Glitterati

Kde: Tomo Koizumi, The Blonds, Jeremy Scott, Pyer Moss, LaQuan Smith
Co musíte vědět: Jaro 2020 se nese v duchu hesla „více je více“. Exploze barev a glitterů byla k vidění na těch nejsledovanějších přehlídkách. Patrný vliv zpěvaček Lizzo, Katy Perry a pochopitelně seriálu Euphoria se nedal přehlédnout.
„Glittery tu byly vždycky, obzvlášť díky módě a hudbě. Třpytky jsou velkou inspirací. Nikdy se jich nemůžete nabažit a navždy budou velkou součástí módní historie,“ říká Pat McGrath na přehlídce Tomo Koizumi.
Jak na to: McGrath doporučuje použít odstín Midnight Sun ze své paletky Mothership VI, přidejte trochu lepidla, krystaly Swarovski a užijte si den!
Foto: Getty Images
Tomo Koizumi S/S 20

Malebná růžová

Kde: Christian Siriano, Helmut Lang, Jeremy Scott, Jason Wu
Co musíte vědět: Maskéři museli tentokrát ukázat, co v nich doopravdy je, protože udělat z tradičně nelichotivého odstínu něco nositelného vyžaduje opravdový talent. Od holografické růžové na show Christiana Sirana přes neonová oční víčka u Helmuta Langa po Jasona Wu, který vsadil na ombré efekt s pomocí kombinace růžové a šafránové barvy.
Jak na to: Vyzkoušejte pigmentované růžové a oranžové oční stíny. Pokud se na ně necítíte, zkuste použít trochu růžových třpytek na oční víčka jako u Oscara de la Renty.
Foto: Getty Images
Helmut Lang S/S 20