Trendy

5 beauty trendů z fashion weeku v Londýně

Od nostalgických kočičích linek po ledabyle poletující vlasy, londýnský fashion week je oslavou nespoutaného sebevyjádření. Vogue přináší top 5 beauty trendů, které stojí za vyzkoušení.
Londýn je vždy hlavním městem kreativity a letošní rok nebyl výjimkou, úžasnými beauty trendy doslova přetékal. Od tmavých rtů a třpytivých očních stínů po divoké zaplétané účesy kadeřníka Sama McKnighta na přehlídce Ashish, inspirace je doslova nekonečná.

Kočičí linky trochu jinak

Kde: Halpern, Molly Goddard, Ashish, Matty Bovan, Kiko Kostadinov
Co musíte vědět: Je to přibližně deset let od doby, kdy Amy Winehouse nastavila laťku dokonalých kočičích linek pěkně vysoko. S novou sezonou je však jejich tvar a vzhled daleko jemnější a odráží siluety oblečení na mole.
„Protože jsou daleko tenčí a zaoblenější, působí méně přísně,“ vysvětluje maskérka Isamaya Ffrench v backstage na přehlídce Halpern, která byla i plná třpytek ve stylu Diany Ross. „Třpytky look trochu ozvláštní a udělají z něj skvělé večerní líčení. Navíc změkčí přísnost linky.“
Jak na to: Pro ještě více sofistikovanou aplikaci zvolte krémové oční stíny nebo tužku, která vám umožní vytvořit přesnější tvar. Hrany můžete rozmazat prsty.
Foto: Jamie Stoker
Matty Bovan SS 20

Recyklace

Kde: Erdem, Victoria Beckham, Roland Mouret, Preen
Co musíte vědět: Méně je více a upcycling je v popředí konverzace napříč módním a beauty průmyslem. Make-up artisté proto používají tvářenky, bronzery a lesk na tváře, rty i oči. 
„Rádi používáme tekutý bronzer na tváře, víčka a stejný odstín dokonce i do středu rtů, protože je to skvělý způsob, jak celý look sjednotit, aby působil přirozeně,“ říká legendární make-up artistka Val Garland v backstage na přehlídce Erdem. 
Jak na to: Bronzové tóny se dají použít kdekoliv na obličeji, protože působí neskutečně přirozeně.
Foto: Jamie Stoker
Erdem SS 20

Lip service

Kde: Marques’Almeida, Molly Goddard, Emilia Wickstead, Natasha Zinko
Co musíte vědět: Tmavá rtěnka může vyvolávat rozporuplné reakce: strach, radost, lásku i nenávist. Nová sezona je o tom, že čelíme nejniternějším obavám. Třeba jako na přehlídkách Molly Goddar a Marques'Almeida, kde měly modelky rty v odstínech od vínové až po petrolejově černou. Na show Emilie Wickstead vypadaly ještě odvážněji, protože měly rty přetřené pistáciovým krémovým odstínem.
Jak na to: V případě, že se necítíte na zelenou, můžete vyzkoušet levandulový odstín. Tento trend je o experimentování a sebevyjádření. „Proto milujeme beauty, je to zábava i drama zároveň,“ říká Pat McGrath.
Foto: Jamie Stoker
Emilia Wickstead

Rain check

Kde: David Koma, Margaret Howell, Roksanda, Halpern, Victoria Beckham, Christopher Kane 
Co musíte vědět: Týden módy v Londýně se tentokrát obešel bez větších přeháněk, ale proslulé britské uplakané počasí bylo inspirací hned na několika show. Nagelované vlasy pročesané hřebenem a pěšinky byly zkrátka v centru dění.
Jak na to: Celé je to o správném kartáči. „Pokud máte jemné vlasy, začněte s takovým, který má širší zuby, poté pročesejte vlasy hustším hřebenem.“
Foto: Jamie Stoker
Halpen SS 20

Divočina

Kde: JW Anderson, Ashish, Bora Aksu, Simone Rocha
Co musíte vědět: Rozmarná svoboda zasáhla Londýn. Symetrické copy na show Bora Aksu a doplňky do vlasů v podání kadeřníka Sama McKnighta perfektně podtrhly letní náladu nové sezony. Slaměné čelenky byly k vidění také u Simone Rocha.
Jak na to: Posedlost doplňky do vlasů pokračuje. Trendy jsou mušle v nedbale upravených vlasech.
Foto: Jamie Stoker
Simone Rocha SS 20