Trendy

Nejlepší paletky pro minimalistické líčení

Přirozené, minimalistické, nude. Ať už jim říkáte jakkoliv, odstíny béžové vládnou jarním make-up trendům, a jak ukazují přehlídky v New Yorku, Londýně a Miláně, investovat do pořádné paletky se letos rozhodně vyplatí. Nejde totiž jen o záležitost několika týdnů, ale celého roku. 
Foto: Profimedia
Přehlídka Jil Sander podzim - zima 2020/2021
„Kdybych měla říct, že je tuto sezonu něco trend, pak to je puristický vzhled, velmi dobře opečovávaná pleť,“ říká o nude looku make-up artistka Val Garland. „U Jil Sander jsme vytvořili něco jako The New Movement Nude.“ A právě přirozené odstíny se dostaly i na oční víčka i rty. Perfektní na dny, kdy nemáte na barvy náladu, ale také ideální základ k líčení s tropickými tóny na očích, černými linkami nebo výraznou barvou rtěnky. Pokud zvládnete téměř neviditelný make-up, můžete si pak dělat, co vás jen napadne. 
Peter Philips, kreativní ředitel pro Dior Make-up, zdůrazňuje ekologické poselství minimalistického vzhledu:
Celé to je o velmi přirozené, zdravé, rozzářené pleti. A udržitelnosti.
Právě poslední jeho poznámka nás vrací zpátky k tělovým očním stínům jako výborné investici. Bez ohledu na to, jakou značku si berete, budete rozhodně ekologičtější než ti, co si v záchvatu nákupní horečky pořídí paletku s barvami, po které sáhnou s radostí první týden nebo i dva a pak se na ni začne prášit, až skončí v odpadcích spolu s dalšími nepotřebnými věcmi a otázkou „proč jsem si to vlastně kupovala“.
Protože pudrové stíny vydrží (skoro) všechno a na jejich dno se dostanete nejdříve po roce a půl každodenního používání, dopřejte si něco pořádného. Pamatujte, být udržitelný znamená mj. chytře nakupovat a držet se pravidla, že míň je víc. 
Do kterých paletek letos investovat? Následující šestice vás rozhodně nadchne. A nezapomeňte, že přirozené oční stíny nemusí být nutně jen béžové, ale také mandlové, s růžovým nebo lila podtónem, lehce do oranžova nebo šedohnědé. 
Paletka očních stínů Les 4 Ombres - 352 Elemental, CHANEL, 1520 Kč
Paletka očních stínů Snad Shadows Mix & Match - True Naturals, FENTY BEAUTY BY RIHANNA, prodává Sephora, 670 Kč
Paletka očních stínů 5 Couleur - Touch, DIOR, prodává Douglas, 1789 Kč
Paletka očních stínů 4-Colour Eye Palette - Bude, CLARINS, prodává Marionnaud, 1299 Kč
Paletka očních stín CS Looks Book - Insider, REVLON, prodává FAnn, 389 Kč
Paletka očních stínů Raw Garden Luna, ROUGE BUNNY ROUGE, prodává Douglas, 1199 Kč