Trendy

Letní barvy na vlasy fungují jako rozjasňující glow make-up

Nová sezona je vždycky skvělá příležitost popřemýšlet o více či méně výrazné změně barvy vlasů. Odstíny, které udávají trendy pro léto 2024, dokáží i s pletí velké divy.
Foto: Getty Images
Na rozdíl od spousty jiných trendů u těch, které se týkají barev na vlasy, rozhodně stojí za to více přemýšlet, než se bezhlavě pustíte do jakékoliv změny. Každý kadeřník vám potvrdí, že se problémy v podobě nechtěných odlesků zcela jiného odstínu, než který jste zamýšleli, o zničených vlasech ani nemluvě, velmi těžko napravují. Tím vás samozřejmě nechceme nijak odrazovat, spíš dopředu upozornit a trochu odradit od experimentů v koupelně. Barvu opravdu nechte na profesionálech. 
Ne každá sezona přináší takové barevné trendy, které skutečně lichotí pleti, ovšem ty letošní na jaro – léto 2024 mají všechny do jedné úžasnou schopnost rozzářit pokožku, fungují jako kombinace make-up s glow efektem a tvářenka dohromady. Pojďme se podívat na sedm největší trendů pro tuto sezonu.

Mob wife bruneta

Estetika mob wife se propsala výrazně i do beauty trendů. Vedle lesklé černé manikúry, spousty tvářenky a ještě více řasenky tu máte barvu vlasů, které skvěle vystihuje vzhled mafiánské manželky. Čokoládová hnědá s odlesky amaretta a zlatavým projasněním rozzáří každou brunetku. Výhodou je, že při dobrém provedení a domácí péči může efekt vydržet čtyři až šest měsíců. Potřebovat budete určitě dobrou masku na vlasy a cokoliv, co zvýrazní lesk.

Kořeněná hnědá

Přirozené hnědé vlasy ovšem povýšené na vyšší level. Brunetky mohou jásat, protože tento trend je přesně pro ně. Představte si tropický drink založený na rumu, když na něj svítí sluníčko. Výsledek vypadá jednoduše, elegantně. Udržet si měděné podtóny znamená dobře se starat o vlasy mezi návštěvami v salonu. Potřebovat budete šetrný šampon na barvené vlasy a pak následnou péči, která udrží pigmenty co nejdéle na svém místě. Pomoct si můžete i tónovanou maskou od Paul Mitchell, do které vám kadeřník namíchá trochu pigmentů přesně na míru.

Zlatavá hnědá

Do hnědého základu se díky sofistikovaným barvicím technikám dostanou medově karamelové odlesky a právě ony rozzáří pokožku nejen obličeje, ale i celého těla. Podívejte se na ukázkové příklady a nejlepší ambasadorky tohoto trendu. Sofia Vergara, Kaia Gerber a Jennifer Lopez letos vsadily na efektní prosvětlení, které vypadá mnohem jemněji než znovu populární melíry. Trik spočívá v harmonickém spojení tmavého základu a extra projasnění, které kadeřník vykouzlí během jednoho sezení. Cílem je dosáhnout přirozeného vzhledu s jemným glow efektem.

Jemné pastely

Od tmavých vlasů se dostáváme k těm světlým. Než se ale pustíme do trendy blond odstínů, nemůžeme vynechat mimořádně populární pastelové odstíny. Ty nejsou tak zářivé jako v minulých sezonách. Spíš než jako makronky vypadají jako ovocný milkshake. Trendy barvy vycházejí z platinově blond základu, na nějž přijde kapka levandulové, mátové, mandarinkové nebo růžové. Připravte se na častější návštěvy u kadeřníka, tyto barvy jsou totiž mimořádně náročné na údržbu a nevydrží víc než jen pár umytí hlavy. 

Plážová blond

Tento blond odstín plynuje navazuje na loňský trend máslové blond, ovšem mnohem lépe se udržuje a taky vydrží. Jde totiž o kombinaci světlých tónů a jemného nádechu tmavších. Lehce kontrastní odrosty jsou tady dokonce vítány. Trik spočívá v tom, že kolorista smíchá několik harmonicky na sebe navazujících teplých podtónů, aby výsledek vypadal živě, v pohybu. 

Crème brûlée blond

U teplých podtónů, které fungují jako správně vybraný bronzer, zůstaneme. Ani tato barva není tak jednoduchá na vytvoření, jak vypadá. Crème brûlée je kombinací citronové, zlaté a bronzové, ale i klidně i dalších světlých odstínů v závislosti na výchozí barvě vlasů. Abyste si udrželi tuto barvu, určitě se vyhněte fialovým šamponům. Jemně zlatavý, hřejivý podtón tu je totiž velmi důležitý a fialové pigmenty by vás o něj rychle připravily. Tato barva se výborně hodí i pro jemné vlasy, protože vytváří dojem plnosti. 

Karamelové mikromelíry

Stačilo jedno vystoupení Miley Cyrus a melíry jsou oficiálně zpátky na scéně a rovnou ve středu dění. Ovšem jsou méně kontrastní a opět se drží v teplých tónech: Jantarová rozzáří tmavý základ a finální výsledek vypadá méně nápadně a hlavně úchvatně. Nejlépe tento trend vypadá na vlnitých nebo kudrnatých vlasech, kde jim zesvětlená místečka dodávají lepší iluzi pohybu a textury.