Péče

Než nastane sezona sandálků, udělejte tento krok

Nezapomínáte při vší té péči o obličej taky na svoje nohy? Dejte jim pořádnou dávku výživy a hydratace dřív, než je po zimě ukážete světu. Hebká, měkká a hladká chodidla máte doslova na dosah ruky, 
Foto: Dan Beleiu for Vogue CS
Pamela Anderson

Nespoléhejte se jen na letní pedikúru, speciální krém na nohy nanášejte každý den

Před pár dny jsem na svém účtu na Instagramu publikovala fotku krému na nohy, který si nechávám po celý rok na nočním stolu. Následná smršť komentářů a otázek mě skutečně zaskočila. Jsem opravdu jediná, kdo si maže nohy po celý rok a naučil se kvůli tomu spát v bavlněných ponožkách, ať je venku deset pod nulou, nebo dvacet nad ní? Věřím, že je nás víc. Jenom v mé malé on-line bublině zpráva zafungovala jako létající talíř v pravé poledne nad Václavákem.
Nicméně ať je to tak, nebo tak, mílovými kroky se nám blíží sezona otevřených bot a do sandálů a pantoflí všeho druhu prostě musíte mít zdravou a dostatečně hydratovanou a vyživenou pokožku. K té vede nejrychlejší cesta přes kvalitní krém na chodidla s aktivními ingrediencemi, které se postarají o problematická místa. 
Můžete si sem tam vypomoct tělovým krémem nebo mlékem, kterým si mažete zbytek těla, ale nemusí to stačit. Chodidla, stejně jako dlaně nemají na rozdíl od zbytku těla mazové žlázy, proto se kůže na těchto místech přirozeně nepromastí sama od sebe a potřebuje pomoc. „Zejména pokud vás trápí suchá, popraskaná kůže na nohou, je nezbytná pravidelná péče," upozorňuje Tamara Rotterová, nehtová specialistka a školitelka značky Alessandro pro Českou republiku. „Ideální je zvolit krém určený přímo na nohy, protože obsahuje jiné účinné látky než krémy na tělo nebo na ruce." 

Jaký krém na nohy je nejlepší?

Jaký krém na nohy je nejlepší? Ten, který používáte pravidelně. Ve složení hledejte ingredience jako urea, která změkčuje a zjemňuje ztvrdlou kůži, hojivý a protizánětlivý alantoin, zklidňující panthenol a samozřejmě vaše pokožka i na chodidlech uvítá kyselinu hyaluronovou, která na sebe váže vodu.
Odbornice upozorňuje také na fakt, že si můžete vybrat krém, který řeší daný problém, a nemusí jít jen o velmi suchou kůži. Na trhu najdete hydratační, výživné, regenerační, změkčující, chladivé, antibakteriální i protizánětlivé krémy, mléka, balzámy i tyčinky. Řada značek se začala intenzivně zaměřovat také na diabetiky, ti často mívají problémy s chodidly a vyžadují speciální pozornost. Ať už řešíte cokoliv, Rotterová má jednu radu pro všechny: „Krém je nejlepší nanášet na noc, kdy vám nevadí mastná kůže na nohou. Namažte si nohy a natáhněte si bavlněné ponožky. Krém má tak možnost dobře se vstřebat a působí celou noc."
V galerii najdete deset tipů na ty nejlepší krémy na nohy, které vás připraví do sandálků přes noc.