Péče

Čtyři ošetření pleti, které zázraky neslibují, ale rovnou dělají

Vysušená pleť, kruhy pod očima, unavený výraz, vrásky na místech, kde ještě na začátku roku nebyly, a póry o velikosti žlutých diamantů od Tiffanyho. Tak s tím vším je konec. Stačí si lehnout a nechat kouzlit magické ruce kosmetičky. Kam a na jakou proceduru si právě teď zajít, najdete v následujícím průvodci. 
Foto: Chaloner Woods/Getty Images

Pevné kontury díky stříbru

Stříbro není jen na prstýnky, ale díky svým antibakteriálním a léčebným účinkům dělá moc dobře i pleti. Silver Lymphatic Facial v Ava Spa hotelu Four Seasons kombinuje benefity koloidního stříbra a lymfatické masáže obličeje, ta funguje na otoky a zavodnění. Takže se po 50 (nebo 80) minutách můžete těšit na vyrýsované lícní kosti, pevnější kontury a oči bez pytlů nad i pod. 
Kde: Ava Spa, Four Seasons Prague, Veleslavínova 1098/2a, Praha 1

Jasný pohled

Pondělí, středa, pátek. Pro pleť a náladu často kritické dny. Aby na vás nebyla vidět ani stopa po únavě a blbé náladě, udělejte si hodinku čas a zajděte si na ošetření očního okolí do Sisley. Těšit se můžete na 60 minut totálního hýčkání citlivého očního okolí, na němž je často i sebemenší deficit energie vidět víc, než bychom si přáli. Speciální masážní techniky v kombinaci se sérem Sisleÿa umí opravdové divy. 
Kde: Boutique Sisley, Jáchymova 26/2, Praha 1

Globální hydratace

Ať už se s vámi momentálně děje cokoliv, doplňovat hydrataci v pleti je vždycky dobrý nápad. Soin Super Hydratant Global v Orlane Institutu řeší akutní dehydrataci i tu dlouhodobou, čímž nejen vyhladí vrásky z vysušení, ale dodá tolik potřebný komfort. Jinými slovy se budete znova cítit ve své kůži. Očekávejte klasické odlíčení, speciální masáž; kosmetička se následně zaměří na oční okolí, rty, aplikuje po celé tváři hydratační sérum a na něj silnou vrstvu hydratační masky. Během jejího působení ještě použije ultrazvukovou špachtli, aby pokožka do sebe nasála co nejvíc vláhy. 
Kde: Orlane Institute, Truhlářská 5, Praha 1

Stoprocentně na míru

Toto ošetření byste měli v ideálním případě absolvovat každý měsíc, nicméně už za jednu návštěvu uvidíte, že i vaše pleť na tom může být líp. Prvním krokem je důkladná analýza pleti, během které vám terapeutka odhalí i ta nejskrytější tajemství, prohlédnete si každý pór, ale neděste se. Je to jedině k dobru. Právě podle aktuálního stavu a potřeb pokožky sestaví následné ošetření a produkty Dermalogica tak, abyste odcházeli s obličejem jako po generálce. Pokud by vám hodina na ProSkin 60 nestačila, prodlužte si ji ještě o extra masáž.
Kde: Top Beauty Studio, Slavíkova 23, Praha 2