Péče

Kapsle a ampulky zažívají znovuzrození

Správné dávkování aktivních ingrediencí může pro pleť představovat zásadní změnu. Vogue se zaměřila na nejnovější inovativní produkty ve formě ampulek a kapslí, které obsahují dokonalé množství koncentrovaných látek.
Ať už si o korejské kosmetice myslíte cokoliv, můžeme být za ni vděční. Díky K-beauty máme hydratační sheet masky, rozjasňující náplasti, které přes noc sjednocují tón pleti, či rituál péče o deseti krocích. Zjednodušeně řečeno, naše pleť se nikdy neměla tak dobře jako právě teď.
Foto: Vogue In.
Kapsle s koncentrovanými aktivními složkami jsou možná jednou z nejlepších inovací zrozených v Koreji. Asi tento formát znáte, malá skleněná ampulka, která po rozlomení uvolní přesné množství séra na jedno použití. Dalo by se říct, že s nimi původně vyrukovala Elizabeth Arden, když světu v roce 1990 představila kultovní Advanced Ceramide, ale opravdový boom zažívají až letos. Příkladem může být značka L'oréal Paris a její sedmidenní kúra s kyselinou hyaluronovou Revitalift Filler. Během uvedení v Číně byla natolik populární, že se jí za minutu prodalo přes 2 000 kusů.

Maximální čerstvost a účinnost

Kromě toho, že vypadají neskutečně roztomile, mají mini ampulky spoustu dalších benefitů. Balení je ideální na cestování s příručním zavazadlem. Každá navíc přichází do styku s bakteriemi pouze jednou, během používání, jsou tedy mimořádně hygienické a ideální pro citlivou a problematickou pleť.
Hlavní přínos kapslí tkví v tom, že dokážou udržet aktivní ingredience čerstvé a účinné. To platí zejména pro vitamin C a retinol, jejichž účinky se ztrácejí při kontaktu se slunečními paprsky a vzduchem. Při rozlomení jsou složky nejúčinnější, tím pádem z nich dostane pleť maximum benefitů.