Nehty

Letní trendy laky na nehty vás zlákají k lenošení a návštěvě nejlepší cukrárny ve městě

Celebrity se ve velkém vracejí ke klasické francouzské manikúře nebo k její nostalgické variantě baby boomer. Ovšem stejně silné je i volání barev: šťavnatých, svůdných, neodolatelných stejně jako sladkosti, které připomínají. Pojďme se podívat na pět největší trendů na nehty pro léto 2024 a čím je vykouzlíte.
Foto: Instagram
Letošní trendy, které se nějak týkají rukou, jsou jedním slovem nepředvídatelné a boří všechna dlouhodobě platná pravidla a poučky ohledně letní manikúry a pedikúry. Červená? Ne! Zlatá? Ale prosím vás! Bronzová? Píše se rok 2024! Místo toho scénu posedlou laky a nail artem ovládly pastelové odstíny mandarinek, citronů, levandulová, mátově zelená a tóny mléčné čokolády. Všechny ukazují jedním směrem – do cukrárny a zmrzlinářství, před kterým se od rána tvoří fronta až za roh.
Stejně jako vychlazeným až mrazivým dezertům, i těmto lakům se odolává jen velmi těžko. Sluší každému, krátké i dlouhé nehty v nich vypadají skvěle, výborně se ladí s šatníkem. Co si dneska vzít blankytně modré šaty k mandarinkovým nehtům? Nebo pastelový kabátek s mátovou manikúrou? Střídat je můžete jeden po druhém nebo i míchat v rámci kreativního nail artu dohromady.
Tohoto průvodce letními trendy laky na nehty si proto určitě uložte do záložek mezi své oblíbené, budete se k němu často vracet. 

Mandarinkový sorbet

Léto je jednoznačně sezona výrazných laků na nehty, o které byste možná během zbytku roku ani nezavadili pohledem. Neutrální tóny a červenou si nechte na měsíce, kdy se brzy stmívá a trávíte většinu času uvnitř. Minimálně do září platí heslo: Go bold or go home. Když se navíc podíváme na trendy ve vyhledávání na Googlu, zájem o oranžové nehty během posledního měsíce vzrostl o tisíc procent. K tomu si připočtěte TikTok a je jasné, že jasným číslem jedna mezi trendy na nehty je oranžová. Ovšem ne ledajaká. Představte si ledový sorbet z mandarinkové šťávy servírovaný na terase pětihvězdičkového hotelu s výhledem na moře. Tak přesně tento odstín byste si alespoň jednou za sezonu měli vyzkoušet. Následujte Selenu Gomez, které Tom Bachik vytvořil stylové letní nehty. 
Foto: Instagram Tom Bachik @tombachik
Mandarinková manikura pro Selenu Gomez

Mátový milkshake

Jemné pastely se letos výrazně podepisují na beauty trendech včetně barev na vlasy a samozřejmě tyto romantické odstíny nesmějí chybět ani na konečcích prstů. K tomu si přidejte rostoucí popularitu zelené a dostanete jasný výsledek rovnice – mátový lak na léto. A to buď po celé délce nehtu, nebo jako nenápadný, ale o to efektivnější detail. Nechte si udělat mátovou francii, jen místo tradiční bílé si vyberte na konečky pastelově zelenou.
Foto: Instagram @samantharudge.beauty
Mátová manikúra

Citronová makronka

Žlutá z loňského léta zjemnila, a tak tu máte další pastelovou variantu, která lichotí jak velmi bledé, tak bronzové pokožce. Pastelově citronová navazuje na trend máslové, ovšem je výraznější a v letním světle vypadá mnohem lépe. Protože jde o naprosto nepřehlédnutelnou barvu, dbejte hodně na péči o nehtovou kůžičku a pokožku rukou. Každý den vetřete do každého nehtu kapku oleje a několikrát denně sáhněte po krému na ruce. Ideálně s obsahem vysoké UV ochrany. 
Foto: Instagram @paintbyjaz
Citronová manikúra

Levandulová limonáda

Odstín levandulové limonády je osvěžující jako drink, který připomíná, a romantický jako jeho hlavní ingredience. Levandulové laky na nehty pokračují v krasojízdě, která začala už v zimě, a rozhodně se nezastaví ani před tropickými teplotami. Jde o skvělou volbu na svatbu, ať už na ni jdete v jakékoliv roli, pro každodenní nošení, na festival a všechno mezi tím. Levandulová má výraznou energii, ale také nesnese žádnou chybu. Nehty si před aplikací laku proto dostatečně připravte, vyhlaďte a vyleštěte. 
Foto: Instagram @samantharudge.beauty
Levandulová manikúra

Čokoládová šlehačka

Co by to bylo za letní trendy bez hnědé? Tentokrát ale nečekejte bronzovou a nic zlatavého, léto 2024 se nese v mléčně čokoládových odstínech. Tuto barvu můžeme vystopovat až k trendu cowgirl, který nastolila Beyoncé vydáním svého alba Cowboy Carter. Hnědé tóny připomínají semišovou kůži, westernové klobouky, ale pojďme se držet u dezertů: Kdo by totiž odolal čokoládové šlehačce?! 
Foto: Instagram @paintedbyjools
Čokoládová manikúra