Nehty

Aby letní pedikúra držela na maximum

Vazelína, exfoliační pěna, transparentní lak. Vše, co potřebujete pro dokonale upravené nohy, i když si vaše pedikérka vezme dovolenou.
Foto: Christian Vierig/Getty Images
Sandále s otevřenou špičkou a logem, řecké z béžové kůže, žabky na podpatku: ať si botník zaplníte jakýmkoliv trendem, podmínkou úspěchu není ani tak barva nebo značka, ale upravené prsty na nohou. Zakrývat si je je tuto sezonu mission impossible, ukazují se doslova na každém kroku. Od kanceláře po plážový klub. Ale co dělat, když si pedikérka vezme dovolenou a na touch up nemáte čas ani náladu? Zapamatujte si následují triky, prodloužíte efekt profesionální pedikúry a nebudete se zbytečně stresovat kvůli laku.

Vazelína

Nalakovat si nehty na nohou se může ukázat jako výkon hodný zlatého olympijského týmu. Nemáte-li ruku přesnou jako kardiochirurg, pomozte si vazelínou, se kterou si před lakováním potřete okolí nehtů. Na mastný povrch lak nepřilne a vy se nebudete muset trápit se zdlouhavými opravami. 

Top coat

Dost možná vám tento krok přijde jako zbytečnost, co vás okrádá o čas stejně jako tříhodinová porada. Pravda je taková, že vrchní vrstva transparentního laku výrazně prodlouží životnost barvy pod ním. Zafixuje ji a zvýší lesk. Naneste top coat tři čtyři dny po lakování a oživíte celkový efekt bez nutnosti chodit do salonu.

Exfoliace

Pokud jde o odstraňování suché kůže, pozor na ostré žiletky nebo kovový pilník. Mohou vás dost poranit a odkázat na několik dnů k bolesti při každém kroku. Obden si ráno pod sprchou naneste na chodidla exfoliační pěnu od Margaret Dabbs nebo mátový scrub od The Body Shop a udržíte si nohy po celou sezonu v top kondici.

Olejíček

Další z kroků, co vám na první pohled přijde jako naprostá zbytečnost, ale tento je ještě zásadnější než top coat a trendy odstín laku. Pečujte o kůžičku kolem nehtů na nohou v létě obzvláště pečlivě. Kouzelná tubička Huile Nourrissante od L'Occitane obsahuje spoustu bambuckého másla a nanáší se štětečkem, který je její součástí. Stačí malé množství každé ráno (nebo večer, co vám vyhovuje víc) vmasírovat do nehtového lůžka a krásné, zdravé a pevné nehty máte zaručené do podzimu.