Krása

Návod na měkké vlny Amal Clooney přímo od jejího kadeřníka

Efektivní a přitom velmi jednoduché. Kadeřník právničky, aktivistky a spisovatelky prozradil Vogue triky a přípravky, kterými vytváří slavný účes. 
Foto: Profimedia.cz
Amal Clooney na Fashion Awards 2023 v Londýně, 4. prosince 2023
Britsko-libanonská právnička Amal Clooney je známá z mnoha důvodů. Jednak aktivně pracuje na ochraně obětí války na Ukrajině, jednak je držitelkou nesčetných ocenění za obhajobu práva na svobodný tisk. Vyvíjí filantropické aktivity prostřednictvím vlastní nadace. A pak je tu jedna věc méně důležitá, ale přesto ohromující: její vlasy.
Clooney má stejně jako řada módních ikon charakteristický účes. Její vlasy bývají v 99 % husté (tak husté!), lesklé (neskutečně lesklé!), rozpuštěné a rozdělené pěšinkou na strany. Tento nadčasový účes měla na zkoušce svatebních šatů, na obálce Vogue i na letošním předávání cen Albie. Abych to shrnula, je to něco, co jsem jí vždycky záviděla.
„Amal má ty nejkrásnější přírodní vlasy," říká exkluzivně pro Vogue její kadeřník Dimitris Giannetos. Ten ale samozřejmě ovládá i pár triků, jak její vlasy upravit.
„Vždycky používám zahušťující lotion do mokrých vlasů, než je začnu fénovat, protože vytváří extra objem a styling déle vydrží," prozrazuje Giannetos a dodává, že jeho oblíbeným přípravkem je zahušťující krém Garnier Fructis Style Full & Plush Mega Full.
Poté stylista použije kulatý kartáč pro hladký, ale nadýchaný účes. Na závěr „přidá vlny pomocí kulmy GHD Soft Curl o průměru 3 cm". Pokud jde o vytváření loken, zde jeho rada zní jasně: „Každou část vlasů natočte různými směry. Vlasy tak získají lehčí a modernější vzhled." Stejně jako Amal.
Garnier Fructis Style Full & Plush Mega Full bohužel není k dostání na českém trhu, proto jsme našli plnohodnotné náhrady.
Článek vyšel v originále na vogue.com