Make-up

Kleštičky na řasy: 5 zlatých pravidel pro správné použití

Kleštičky na řasy mají sice špatnou pověst, protože vypadají jako mučicí nástroj, ale při správném použití jsou tím nejlepším způsobem, jak dosáhnout přirozeně krásných očí. Pro absolventy nové lekce Vogue Beauty School bude jejich použití hračka. 
Foto: Rosdiana Ciaravolo/Getty Images
Kleštičky na řasy se používají před nanesením řasenky a jsou nejúčinnějším nástrojem pro otevření očí a dosažení iluze delších, objemnějších a krásně natočených řas během několika sekund. Abyste dosáhli optimálních výsledků, následujte pozorně návod k použití. 

5 zlatých pravidel pro správné použití kleštiček na řasy

První a nejdůležitější pravidlo: Kleštičky na řasy používejte vždy PŘED nanesením řasenky. Nikdy ne po ní. Mohly by se vám jednoduše přilepit na řasy a vytrhnout je.
Nakloňte hlavu mírně dozadu, aby mezi řasami a víčkem bylo více místa. Umístěte kleštičky na řasy co nejblíže ke kořínkům, pod základnu horních řas, aby bylo zakřivení co nejpřirozenější. Stiskněte bez přílišného tlaku. Otočte zápěstím směrem nahoru, abyste ještě více zintenzivnili natočení. U jemných řas držte 5 sekund, u hustších řas 10 sekund.
Pro ještě přirozenější efekt zopakujte pohyb na středu řas.
Naneste řasenku a vyhněte se zatížení kořínků, zatížilo by to okraj řas a narušilo základnu oblouku.
Vyčistěte kleštičky na řasy. Nezapomeňte vyměnit gumovou podložku, když se začne opotřebovávat. Většina kleštiček na řasy se prodává s náhradní podložkou.
Používání kleštiček na řasy není nijak rizikové, ale když budete o řasy ještě navíc pečovat, zajistíte si řasy krásnější a pevnější v dlouhodobém horizontu.

Šestero nejúčinnějších kleštiček na řasy

Bezpochyby nejkultovnější kleštičky na řasy, které získaly mnoho ocenění, jsou ty od Shu Uemura. Díky optimalizovanému designu ve tvaru hříbečku, který perfektně sedí na všechny tvary očí, patentovanému kloubu a vylepšené silikonové podložce jsou prostě to nejlepší, co se dá v tomto oboru sehnat. Stále inovativnější brand přichází s tímto kultovním produktem i v mini verzi bez bočního okraje pro ultra přesnou aplikaci, která umožňuje zachytit i ty nejkratší řasy nebo se zaměřit pouze na jednu část: například na vnější koutek oka pro zdůraznění kočičího efektu líčení.
Dior díky svému ergonomickému tvaru poskytuje velmi pohodlné použití bez rizika skřípnutí. Laura Mercier má v portfoliu kleštičky s dvojitou rukojetí pro optimální kontrolu tlaku a měkké silikonové polštářky, jde o ideální nástroj pro panoramatické řasy. Jeanne Damas jde svými kleštičkami značky Rouje přímo k věci, jednoduchý tvar vám vytvoří pohled plaché laně během vteřiny. Kleštičky od L'Atelier du sourcil jsou z nerezové oceli a mají silikonový proužek šetrný k řasám, jeho tvar dokonale kopíruje linii očních víček.
Článek vyšel v originále na vogue.fr.