Make-up

Korektor, na který přísahá Jennifer Lopez i Sofia Richie, maskuje tmavé kruhy a rozjasňuje oči

Dlouho se drží mezi ikonickými beauty produkty, ale stojí opravdu za to? A jak jej správně používat? Pojďme se podívat na kultovní zlaté pero s iniciály YSL.
Foto: Amy Sussman/Getty Images for Elton John AIDS Foundation
Sofia Richie attends the Elton John AIDS Foundation's 30th Annual Academy Awards Viewing Party
Celebrity vědí, jak vypadat dobře před kamerou. Pro mnohé z nich to znamená, že používají ty nejúčinnější triky, aby působily bděle, svěže a překypovaly energií. Oči totiž nejsou jen oknem do duše, ale také jedním z prostředků, jak zjistit, zda dostatečně spíte. Jak hvězdy maskují tmavé kruhy a probouzejí své unavené oči? V mnoha případech je odpovědí ikonické zlaté pero Touche Éclat od YSL.
Když Sofia Richie Grainge potřebovala „zakrýt, zakrýt a rozjasnit“ partie pod očima (včetně modřiny po nehodě), vytáhla tento přípravek. „Upřímně řečeno, krytí je přirozené, opravdu lehké, zářivé a krásné,“ uvedla v nedávném příspěvku na TikToku. Jennifer Lopez je také fanynkou Touche Éclat — během dílu Beauty Secrets si jím rozjasnila oči pod očima, nos a čelo. 
Profesionální make-up artistka Autumn Moultrie produkt označila za „nejlepší“, když jsme ji požádali, aby vyjmenovala nejlepší korektory pro zralou pleť. Takto bychom ve výčtu fanoušků Touche Éclat mohli dál pokračovat, ale místo toho se pojďme podívat na to, proč je tak dobrý.

Vše, co byste měli vědět o YSL Touche Éclat

Rozjasňující korektor YSL Touche Éclat All-Over Concealer Pen je jedním z těch přípravků, které nikdy nevyjdou z módy — rychle po svém uvedení na trh v roce 1992 se stal nejprodávanějším. Abyste pochopili jeho použití, je důležité o něm přemýšlet spíše jako o rozjasňovači než jako o tradičním korektoru. „Touche Éclat je především o tom, že přitáhne světlo na vaši pleť; povrch bude jemný a přirozeně zářivý — bez třpytek nebo lesku,“ říká vizážista YSL Beauty J. Brandon Correa. Díky pigmentům odrážejícím světlo, výtažku z listnatce a výtažku z marockého měsíčku toto rozjasňující pero okamžitě po použití bojuje proti únavě, mdlému vzhledu a nevýraznosti. Jako filtr v lahvičce.

Jak používat YSL Touche Éclat

Podle vizážisty YSL nabízí korektor mnohostranné využití. K barevné korekci tmavých kruhů J. Brandon Correa doporučuje použít odstín s celým číslem, protože ty mají broskvový podtón. Chcete-li je rozjasnit, nejprve je hydratujte očním krémem, až poté naneste světlejší odstín korektoru — do vnitřních a vnějších koutků pod očima. „Pro lehké krytí očí stačí jedno kliknutí, ale pokud toužíte po větším krytí, použijte další kliknutí,“ říká. „Na závěr už jen použijte štěteček na roztírání korektoru, anebo zapojte svůj prsteníček. Fixace pomocí jemného sypkého pudru je už na vaší volbě.“
Pro zdůraznění a rozjasnění naneste barvu o odstín světlejší, než je vaše pleť, a to na hlavní body obličeje: lícní kosti, nad oblouk obočí, střed čela, nad střed horního rtu a podél čelisti. Poté použijte jemný štětec, který produkt plynule rozetře.

Stojí YSL Touche Éclat opravdu za to?

Vizážista J. Brandon Correa doporučuje Touche Éclat „všem, kteří chtějí vypadat, jako by spali celých osm hodin, a to pouze jedním kliknutím“ — a my nemůžeme než souhlasit. Lehké složení přípravku dodává rozostřující lesk, který se nepodobá žádnému jinému korektoru. Kryje a rozjasňuje zároveň, proto si zaslouží místo v každé kosmetické taštičce.
Článek vyšel v originále na vogue.com.