Make-up

Bobbi Brown nevěří na podkladové báze

Legendární make-up artistka nepoužívá primery. Proč? 
Foto: Rosdiana Ciaravolo/Getty Images
Pokud jde o tvorbu skvělých make-up produktů, Bobbi Brown patří mezi legendy. Nejprve založila stejnojmennou značku (kterou následně koupila Estée Lauder) a nyní je na trhu Jones Road. Brand představila světu v říjnu 2020 a jeho základní filozofií je snadná aplikace a bezchybný finiš. Samozřejmě Brown moc dobře ví, co na obličej potřebujeme, a podkladová báze to podle ní určitě není.
„Nevěřím na primery,“ říká mi během telefonátu, v němž probíráme nový tónovací pudr Jones Road. „Pokud chcete dosáhnout delší výdrže, doporučuji použít pudřenku, kterou pudr vtlačíte do pleti, a pak ho štětcem rozetřete – tento trik je obzvlášť dobrý, pokud máte opravdu mastnou pleť.“ Ačkoli se mnozí z nás – i ti s mastnou pletí – cítí mírně přepudrovaní, její hedvábné receptury jsou tak jemně namleté, že je na pleti ani necítíte, ani na první pohled nevidíte. Nežmolkují a neusazují se ve vráskách.
Složení pudru vhodného pro všechny typy pleti (i věkové kategorie) fixuje make-up a eliminuje nežádoucí lesk. Skvěle se hodí v teplejších měsících, kdy pokožka přirozeně produkuj více mazu. Všechny Bobbi Brown také lehce tónuje. „Naše nové pudry se skládají z kombinace tónů, které se nacházejí v pleti, a také z pigmentů korigujících barvu.“
Pleť potřebuje barevnou korekci, když je povadlá, zašedlá nebo má nerovnoměrný tón, ať už jde o zarudnutí, nebo pigmentaci: „Přirozeně provedená korekce barvy zajistí, že nebudete vypadat unaveně,“ dodává. Jejím pravidlem je najít pudr, který má podobný odstín jako váš přirozený tón pleti, a poté ho můžete kombinovat s korektorem, make-upem nebo jakýmikoli dalšími produkty. Pokud dáváte přednost rozzářené a lehce lesklé pokožce, můžete jej použít i na to, aby vaše pleť zářila na všech správných místech.
Jak místo podkladové báze nanášet make-up, aby vydržel? Kromě výše zmíněného tipu s pudrem doporučuje také pořídit si široký, huňatý štětec, s nímž bude nanášení tenké vrstvy hračka. Vždycky myslete na to, že by se make-up měl vrstvit než aplikovat v jedné silné vrstvě.
„Jak vypadá trendy pleť v létě 2023?“ zeptala jsem se jí během hovoru. „Když je opravdu vlhko, volte produkty, které nedodávají zářivost,“ doporučuje. „Protože se z nich prostě vypotíte.“ Pro rychlou a snadnou cestu ke svěží a mladistvé pleti doporučuje použít bronzující pudr na obličej a krk, rozjasnit oblast pod očima, vyplnit obočí a použít řasenku. A také vyzkoušejte zázračný bronzující gel Jones Road, který se brzy objeví na trhu a který „zabarví“ pleť (ale na konci dne se smyje) a zanechá ji přirozeně bronzovou a odpočatou.
Foto: Michael Stewart/WireImage, Getty Images
Makeup artistka Bobbi Brown v zákulisí přehlídky Jenny Packham v New Yorku
Článek vyšel v originále na vogue.co.uk.