Make-up

Nejlepší halloweenské líčení z přehlídek

Od okouzlujícího goth stylu Kendall Jenner na přehlídce Dior, hororové kýčovité hlavy na show Gucci přes nový pohled na Hannibala Lectera podle návrháře Garetha Pugha až po elegantní kostlivce Thoma Browneho. Módní mola jsou perfektní halloweenskou inspirací.
Halloween se pomalu blíží a těžko byste hledali lepší inspiraci než na přehlídkových molech. Minulé, současné i budoucí přehlídky módních návrhářů již dlouho odkazují na goth styl vyznačující se černou krajkou a děsivými svatebními šaty. Nejjednodušší způsob, jak se připojit k módním čarodějnicím? Podívejte se na jejich líčení!

Vypusťte klauny

Foto: Getty Images
Thom Browne SS14
Foto: Getty Images
John Galliano AW07
Foto: Getty Images
Alexander McQueen AW02
Jak jednou trefně řekla Carrie Bradshaw: Není nic děsivějšího než klaun. Nedávné pokračování filmové adaptace hororového románu Stephena Kinga To Kapitola 2 (IT Chapter Two) je toho důkazem. Vzpomeňte si na přehlídku AW01 Alexandra Wanga, kde měly modelky superkudrnaté paruky, extrémní černé úsměvy a přes obočí černé linky jako od Pierrota. Růžový make-up s oranžovými akcenty na přehlídce AW07 Johna Galliana balancoval někde mezi klaunem a Mrtvou nevěstou.

Horor

Foto: Getty Images
Comme des Garçons AW19
Foto: Getty Images
Gucci FW/18
Foto: Getty Images
Gareth Pugh AW16
Nastává ideální roční období na hororový filmový maraton, a jak bylo možné vidět na přehlídkových molech, maskéři a kadeřníci předběhli dobu. Od ikonických masek z filmu Vřískot po nehty Freddyho Kruegera. Na přehlídce AW15 Alexandra Wanga měly modelky přes obličej mokré vlasy, které vypadaly jako nechvalně proslulá postava z hororu Kruh. Nechyběla mrtvolně bílá pleť a make-up. Stejně tak na show AW19 u Comme des Garçons. Gareth Pugh doplnil na show AW16 bezchybně uhlazené vlasy maskami připomínajícími Hannibala Lectera. U Gucci FW18 si zase modelky nesly v podpaží napodobeninu své vlastní hlavy. 

Gotická romance

Foto: Getty Images
Marc Jacobs FW16
Foto: Getty Images
Fenty Puma AW16
Foto: Getty Images
Dior FW/16
Inspirace stylem goth je pro návrháře opakujícím se motivem. Černá rtěnka je klasika. Pokud chcete vypadat hezky, inspirujte se Kendall Jenner na přehlídce Dior AW16. Svůdné tmavé oči, upravené obočí a lesklé černé rty vypadají neodolatelně. Nebo Gigi Hadid na show Fenty Puma s bledou pletí, matnými černými rty a světlými vlasy. Jako z pohádek Bratří Grimmů. Dramatické černé prvky byly k vidění také u Marca Jacobse v roce 2016. Nejkrásnější kostlivce se smrtelným pohledem a červenými rty byste našli na show Thoma Browneho v roce 2014.

Mimozemské bytosti 

Foto: Getty Images
Richard Quinn SS19
Foto: Getty Images
Balenciaga AW19
Foto: Getty Images
Rick Owens FW19
Ufoni, zombie a mrtvoly ze záhrobí… nechyběl ani Star Trek. Modelky na přehlídce Alexandra McQueena v roce 1998 byly namalované zlatou barvou, rty měly natřené červenou rtěnkou, stejně tak oči. Vrcholem byly zlaté doplňky do vlasů jako vystřižené z filmů o mimozemšťanech. Masky z krajky byly k vidění na show Givenchy v roce 2006. Tento trend je především o doplňcích, barvách na obličej a ponuré náladě.