Make-up

Řasenky, o kterých tuto sezonu musíte vědět

Najít tu správnou řasenku je jako chodit po minovém poli. Každému vyhovuje něco jiného, nemluvě o tom, že i na aplikaci velmi záleží, jak budou vaše řasy vypadat. S podzimem se objevily nové řasenky, každá s unikátním kartáčkem a jiným efektem. Jak vidí novinky na trhu beauty editorka Vogue? 

Kjaer Weis Im-possible Mascara

Řasenka Im-Possible, KJAER WEIS, prodává Líčírna, 920 Kč
Druhá řasenka v portfoliu Kjaer Weis je jiná už na první pohled. Zářivě rudý odstín obalu vypadá jako pouzdro na lesklou rtěnku, ale uvnitř najdete elipsovitý, hustý kartáček na středně dlouhé rukojeti. Toto je velmi důležitý detail, protože díky němu se maskara pohodlně drží a snadno se s ní manipuluje. Samotná barva připomíná hydratační krém, ovšem má temně černou barvu a překvapivě příjemnou vůni (zkuste si přivonět k většině řasenek a zjistíte, že to není moc obvyklé). Kombinace kartáčku spolu s organickou barvou založenou na včelím vosku, oleji ze slunečnice, meruněk a malinové vodě zajišťuje výrazný objem bez slepení a zároveň krásně pročesané řasy. Řasenka se snadno vrství, můžete si tak jednoduše zvolit, jako moc velký objem chcete. 

Lancôme Hypnôse L'Absolu de Noir

Řasenka Hypnôse L'Absolu de Noir, Lancôme, prodává Douglas, 950 Kč
Řasenky Hypnôse patří mezi mé velké favority, proto jsem byla velmi zvědavá na novinku s podtitulem L'Absolu de Noir. Opět nezklamala. Hypnôse si právem drží prvenství mezi řasenkami už sedmnáct let (ano, už tak dlouho). Štíhlý kartáček s kratšími štětinkami se snadno dostane ke kořínkům i těch nejmenších řas, novinka obsahuje i více černého pigmentu, čímž ještě více zdůrazňuje řasy. Pokud máte rádi líčení ve stylu Lucy Boynton, tohle je řasenka přesně pro vás. Kartáček je na delším aplikátoru, takže si při líčení nestíníte rukou a samozřejmě jako všechny řasenky z této řady i tuto můžete vrstvit dle libosti. Při první vrstvě získáte tmavé, natočené, dlouhé řasy, pak už jen přidáváte na dramatičnosti. Při pečlivé aplikaci se ani u čtvrté vrstvy, která je ovšem už hodně vidět, řasy neslepují a zůstávají krásně oddělené. 

Clarins Supra Lift & Curl Mascara

Řasenka Supra Lift & Curl, CLARINS, prodává Fann, 760 Kč
Francouzský Clarins tento podzim uvádí na trh novou řasenku z řady Supra v zářivě zeleném obalu, jejíž název slibuje tvar a objem. Složení staví na vosku z pomerančových květů a intenzivních minerálních pigmentech. Zásadní roli samozřejmě hraje kartáček, ten je v tomto případě plochý a zahnutý. Díky unikátnímu tvaru zůstávají řasy po týdnech používání natočené i bez nalíčení. Stejně jako dvě předchozí řasenky, i tato se snadno odličuje, ale během dne zůstává na svém místě, nedrolí se, necestuje. Kartáček můžete používat naplocho, nebo jen jeho hranu, záleží na vás a vašem oku, co vám přijde pohodlnější. Vytvarování je opravdu vidět již při první aplikaci.

MAC In Extreme Dimension 3D Black Lash

Řasenka In Extreme Dimension 3D Black Lash Mascara, MAC, prodává MAC, 720 Kč
Čím víc, tím líp! U této řasenky od MACu jde všechno podle tohoto hesla. Velký kartáček s kratšími štětinkami dodává velký objem, délku, intenzivní barvu a tvar. Pokud se vám líbí řasy ve stylu 60s, pak tohle je řasenka přesně pro vás. Umí je totiž ideálně slepit do malých trsů tak, jak je nosila Twiggy. Ani se o to nemusíte snažit, kartáček se postará o perfektní look. Maskara skvěle drží, máte-li ale mastná víčka, nezapomeňte na pudr. K odličování si vezměte dvousložkový produkt, nebo rovnou olej či balzám. Výrazný objem a barva prostě chce důkladnější odlíčení.