Make-up

Protáhlé černé linky pro každé oči a příležitost

Ostré jako břitva, elegantní v každé době a s jasným vzkazem.
Foto: Ernst Haas/Getty Images
Marilyn Monroe při natáčení filmu Mustangové, 1960
Historie černých očních linek je dlouhá jako lidstvo samo. Přinejmenším jako civilizace. Teorií o nošení černých linek např. ve starém Egyptě existuje hned několik. Jedna mluví o ochraně očí před prudkým sluncem. Druhá o symbolu společenského postavení a spirituálním rozměru líčení. Dnes o linkách na oči můžeme přemýšlet jako o symbolu nadčasové elegance. Jako o sázce na jistotu, když nevíte kudy kam. Nebo jako o symbolu vlastní sebekontroly. Protože vytvořit ostrou tmavou linku podél víčka vyžaduje trénink a soustředění. 
V moderní historii se v souvislosti s očními linkami nejčastěji zmiňují jména Brigitte Bardot, Audrey Hepburn, Sophia Loren, Twiggy, Amy Winehouse, Kate Moss, Marilyn Monroe. Víte, co mají společného? Přestože se jejich oční linky ve spoustě detailů lišily, jeden spojovací prvek tu přece jen je – charakteristické protažení u vnějšího koutku. Protáhlá oční linka se stala nedílnou součástí image Adele, Seleny Gomez, Jennifer Lawrence, Kim Kardashian a nemůžeme opomenout ani Julii Fox a její experimentální líčení, v němž velmi často sehrávají klíčovou roli právě černé čáry kolem očí.
Protáhlé oční linky se pro nováčka mohou zdát jako velmi složité na provedení, ale protože jde o tak klíčový vzhled, který se navíc hodí ke každému tvaru očí a pro každou příležitost, měli byste obětovat trochu času a  práci s linkami si natrénovat, abyste získali maximální sebedůvěru.
K dosažení ideálního vzhledu použijte kvalitní produkt. Záleží na vás, jestli se vám lépe pracuje s tenkou fixou nebo s gelovou barvou v kelímku, kterou aplikujete s pomocí speciálního štětečku na linky. Či zda sáhnete po tekuté lince. Důležité je, aby si textura barvy rozuměla s vaší pletí, a zůstala tak na svém místě až do odlíčení. S trochou cviku zvládnete jakýkoliv tvar a intenzitu v rekordním čase a zdůrazníte přirozenou krásu svých očí. 
Pokud jde o samotnou aplikaci protažené oční linky, existuje celá spousta možností a technik. U všech zůstává zásadní jedna věc, totiž kvalita samotného produktu. Na ty uvedené v naší beauty galerii se můžete spolehnout.